brett boos

Het zijn dezelfde boze burgers die voor een habbekrats naar Tenerife vliegen, of naar Antalya, Egypte, de Dominicaanse Republiek of Gambia. Burgers die ook willen genieten op hun e-bikes en die niet in hun keurige tuintjes lastig gevallen willen worden door andermans vakantievluchten. De besluitvorming deugt niet! Ze worden niet serieus genomen! Er is gebrek aan respect! Boehoe!

Jonge boze burgers zijn een zeldzaamheid. Hoogbejaarde evenzo. Het boze-burger-zijn is leeftijdsgebonden. Welvaart creëert boze burgers.
Ook ik woon straks precies onder de gierende vliegtuigen. Dat deed ik al eerder in Amsterdam en Haarlem. Nooit last van gehad. Net zo min als ik nu last heb van loeiende koeien zonder pasgeboren kalfjes, van nachtelijke maiskneuzers of van Kachel FM feestgedruis uit Hoonhorst.

Ondanks mijn leeftijd, ik val precies in de doelgroep en zou niet misstaan op zo’n informatieavond, weiger ik om een boze burger te worden. Soms, meestal na een korte nacht, glij ik toch ongemerkt af richting het boze burgerschap. Maar dan is er altijd nog mijn vrouw. Zij heeft het relativeren uitgevonden: ‘Jajajaja, Brettje. Brombrom.’ Waarvoor mijn dank.

staging2.brettsnap.nl
brettcolumn@hotmail.com

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.