Home / archiefcentraal / brett boos

brett boos

Het zijn dezelfde boze burgers die voor een habbekrats naar Tenerife vliegen, of naar Antalya, Egypte, de Dominicaanse Republiek of Gambia. Burgers die ook willen genieten op hun e-bikes en die niet in hun keurige tuintjes lastig gevallen willen worden door andermans vakantievluchten. De besluitvorming deugt niet! Ze worden niet serieus genomen! Er is gebrek aan respect! Boehoe!

Jonge boze burgers zijn een zeldzaamheid. Hoogbejaarde evenzo. Het boze-burger-zijn is leeftijdsgebonden. Welvaart creëert boze burgers.
Ook ik woon straks precies onder de gierende vliegtuigen. Dat deed ik al eerder in Amsterdam en Haarlem. Nooit last van gehad. Net zo min als ik nu last heb van loeiende koeien zonder pasgeboren kalfjes, van nachtelijke maiskneuzers of van Kachel FM feestgedruis uit Hoonhorst.

Ondanks mijn leeftijd, ik val precies in de doelgroep en zou niet misstaan op zo’n informatieavond, weiger ik om een boze burger te worden. Soms, meestal na een korte nacht, glij ik toch ongemerkt af richting het boze burgerschap. Maar dan is er altijd nog mijn vrouw. Zij heeft het relativeren uitgevonden: ‘Jajajaja, Brettje. Brombrom.’ Waarvoor mijn dank.

www.brettsnap.nl
brettcolumn@hotmail.com

Lees ook

Muziekbokaal voor gemeenten en Stichting Muziek Netwerk Salland

WIJHE – De gemeenten Raalte en Olst-Wijhe hebben voor hun inzet voor het muziekonderwijs op …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.