Home / archiefcentraal / brett aankoop

brett aankoop

In tegenstelling tot de beeldentuin, die ik tot een van de vrolijkste en verrassendste plekken van Salland reken, mijd ik het liefst het Kasteel. Binnen is het voorspelbaar, bedompt en ik vertrouw die Hannema niet. En dan is er nog een kans dat je kunst van Jeroen Krabbé of Jan Cremer tegen het lijf loopt.

De drie vrouwen, waar ik mijn culturele middag mee doorbracht, hielden het ruim een half uur vol in het Kasteel. Daarna schoven ze in uitgelaten stemming aan, terwijl de laatste zomerzonnestralen op de cappuccino’s schenen. ‘We hebben een zeefdruk gekocht. Kun je die een keer ophalen, Brett?’

Ik schrok. Gingen mijn schoonzussen hun schattige dijkhuis opleuken met een decoratief object van een acteur of een schrijver? ‘Korenschoven Rood’ of ‘Winter in Dalfsen’ boven de bank? ‘Over een maand ligt het klaar. Het is van Koen Ketelaars’, zeiden ze terwijl ze een plaatje lieten zien. ‘Kijk, grappig hè? ‘Niets is Perfect’ heet het. Ok?’

Ik haalde opgelucht adem en stak, tevreden met mijn kleine familie, mijn duim op.

brettcolumn@hotmail.com
www.brettsnap.nl

Lees ook

Voorbereidingen voor Open Monumentendag in Olst-Wijhe in volle gang

OLST/WIJHE – Op zaterdag 11 en zondag 12 september staan de landelijke Open Monumentendagen op …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.