badeendjes weer het water op in raalte

“Onder meer duofietsen en bewegingstoestellen voor ouderen staan hoog op het verlanglijstje van diverse verzorgingstehuizen en zorgboerderijen in en om Raalte. Ze brengen en houden ouderen in beweging en dat komt hun geest en gezondheid ten goede”, vertelt Kees Stam van Lionsclub Raalte.
De verzorgingshuizen Stevenskamp in Heeten, Swaenewoerd, Angeli Custodes en De Hartkamp in Raalte en zorgboerderij Het Oosterbroek in Luttenberg doen mee aan de actie. Zo wil De Hartkamp een rolstoelfiets aanschaffen, Stevenskamp een schommelbank en Het Oosterbroek een duofiets voor haar cliënten.
“De meeste instellingen houden al inzamelacties om deze sportieve voorzieningen aan te schaffen. Het is dan mooi dat we met een deel van de opbrengst van de badeendenrace een bijdrage kunnen leveren aan die lopende acties. Mooi is het ook om te zien dat de instellingen zelf hard meewerken om de race tot een succes te maken. Ze helpen onder meer mee om de loten aan de man te brengen”, aldus Stam.
Er zijn vijfduizend loten beschikbaar waarvan de nummers corresponderen met de genummerde badeendjes. Het eendje dat als eerste de finishlijn passeert, ‘wint’ voor de eigenaar van het bijbehorende nummer een elektrische fiets. Diverse ondernemers hebben prijzen beschikbaar gesteld, waaronder een televisie en dinerbonnen. Loten zijn onder meer verkrijgbaar bij Bloemen Korbeld. De laatste beschikbare loten worden op de dag van de race verkocht in Raalte-centrum en bij het Overijssels Kanaal.

Bijzonder schouwspel
Het wordt een bijzonder schouwspel als wethouder Hiemstra vanaf grote hoogte vanuit een bakje van een kraanwagen de eendjes in het water laat vallen. Eenmaal te water zorgt Brandweer Raalte dat de eendjes onder begeleiding van leden van onderwatersportvereniging Cerianthus door middel van waterkracht richting de finishlijn bij de Enkbrug gaan. Kinderen mogen de spuitgasten hierbij helpen. In het kanaal liggen verder waterfietsen voor een vaartochtje over het kanaal. De kleinsten kunnen zich vrolijk laten schminken.
Meer informatie: staging2.facebook.com/badeendenraceraalte

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.