Home / archiefcentraal / afvalinzameling raalte niet naar eens per acht weken

afvalinzameling raalte niet naar eens per acht weken

Op dit moment kan 70 procent van het in Raalte opgehaalde huisvuil worden gerecycled. Dat percentage moet in 2020 op 75 procent zitten, zo bedacht het college. Bovendien wilden de burgemeester en wethouders naar maximaal honderd kilo restafval per inwoner.

Het plan was dat ieder huishouden een pasje zou ontvangen voor een ondergronds afvalsysteem, zodat de inwoners van de gemeente niet in de knel komen als de container voor restafval te vol zit.

Inwoners konden volgens het voorstel hun gft-afval en grof tuinafval gratis aanbieden. Dat geldt zowel voor het laten legen van de gft-container als voor het wegbrengen van het afval naar het ROVA-milieubrengstation. Bewoners van hoogbouw in de gemeente kunnen, in de loop van 2018, hun pmd-afval (plastic verpakkingsafval, metalen verpakkingen en drankenkartons) in speciale ondergrondse containers doen. In ieder buurtdorp zou bovendien een ondergronds systeem komen voor het aanbieden van restafval.

Er bleek geen draagvlak voor het plan, maar dat betekent niet dat de kous af is. Het college gaat zich buigen over de kwestie en komt binnenkort terug met een aangepast voorstel.

Lees ook

Bibliotheek Salland weer helemaal open

REGIO – Sinds maandag 27 september zijn de vestigingen van de Bibliotheek Salland weer volledig …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.