45e editie van hoe mooi is olst

Hoe Mooi Is Olst komt voort uit de kunstmanifestatie Y die in 1972 plaatsvond in Olst. Toen werd afgesproken om vrijwillig wat te doen voor andere Olstenaren. Er volgden verschillende initiatieven, waarvan alleen Hoe Mooi Is Olst nog steeds bestaat. En het is nog steeds ieder jaar een groot succes. Dit jaar rijden er in totaal dertig auto’s mee met passagiers uit Olst, Boskamp, Den Nul, Wesepe en Welsum.

De start is om 13.30 uur bij de parkeerplaats van Abbott (bij de pont aan de IJssel). De tocht wordt dit jaar gereden aan de Gelderse kant van de IJssel. Halverwege de route is er een koffiestop bij Bijsterbosch aan de dijk, Na de koffie gaat de tocht verder om via allerlei omwegen bij Leon Ripperda op Den Nul aan te komen, waar men zoals ieder jaar weer kan genieten van een broodmaaltijd. Dit alles opgeluisterd door Just for fun, bestaande uit zanger/gitarist Hans Payens uit Olst en zanger/pianist Wouter Vrij uit Wijhe. Zij zullen er met hun muziek en meezingers weer een gezellige boel van maken.

De deelnemers aan de tocht worden ieder jaar opgegeven door St.W.O., Zonnebloem, Carinova, Buurtzorg, Rode Kruis en de huisartsen. Zij worden allemaal door hun chauffeur van die dag van huis gehaald en aan het eind van de dag weer netjes thuis gebracht.

De toertocht wordt financieel mogelijk gemaakt door de Gemeente Olst-Wijhe, pedicure Margret Dollenkamp, Bijsterbosch Foundation Welsum, Ned. Rode Kruis afd. Salland Midden, Tuincentrum Hollegien, Korten Boek en Kantoor,  Diaconie en Protestantse Kerk Olst, dierenpension Veldhuis, d’ Olde Wettering Lierderholthuis, Ripperda Den Nul, Veerdiensten Olst en Wijhe en vrijwillige bijdragen van de deelnemers.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.