24 uur per dag in contact met huisarts via app dokter dichtbij

Dokter Dichtbij biedt patiënten de mogelijkheid om 24 uur per dag een afspraak met huisarts, assistent of praktijkondersteuner te maken. Via de app ziet de patiënt direct het eerst beschik-bare tijdstip en de patiënt kiest zelf voor het meest passende moment. Naast het op elk ge-wenst moment aanvragen van een herhaalrecept, kan de patiënt via Dokter Dichtbij ook een vraag stellen aan de huisarts. De app geeft bovendien in een later stadium de mogelijkheid om eigen labuitslagen of het eigen dossier in te zien.

Dokter Dichtbij is ontwikkeld door de huisartsencoöperatie van de regio Deventer (HCDO), waar alle huisartsen uit Raalte, Heeten en Luttenberg lid van zijn. Dit in samenwerking met Salland Zorgverzekeringen. Coöperatiedirecteur (HCDO) Lucas Fraza: “Veel patiënten zijn helemaal gewend hun zaken digitaal te regelen. Een op de drie patiënten, zo blijkt uit onder-zoek, wil ook graag het contact met de huisarts veel meer digitaal. Het is tijd dat we daar als huisartsen op inspringen. Overigens: als aanvulling op het vertrouwde persoonlijke contact, want dat blijft natuurlijk gewoon bestaan.”

De app Dokter Dichtbij is beschikbaar via de App Store en Google Play.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.