workshops minecraft in olst

De bedoeling is om Minecraft te combineren met beweging en toekomstvisie. Bij het spel draait het om het zelf bouwen van een woning en zelfs complete wijken. “Om bouwstenen voor het bouwen te verdienen, zijn er allerlei mogelijkheden”, vertelt initiatiefnemer Ralph Kronieger, gemeenteraadslid namens Olst-Wijhe Nieuw Liberaal. “Dit populaire computerspel is namelijk te koppelen aan sport, gezonde voeding, beweging en sociale activiteiten. Je spreekt bijvoorbeeld af dat 500 meter lopen zoveel aan bouwmaterialen oplevert. Dat maakt het spelen van deze game zo bijzonder.”

Het spelen met Minecraft kan belangrijke informatie opleveren voor de gemeente. In 2019 wordt de Omgevingswet ingevoerd. Inwoners gaan een veel grotere rol spelen bij de inrichting van hun woonomgeving. Kronieger: “Juist de jongeren van nu krijgen direct te maken met deze nieuwe wet. Met deze game kunnen zijn hun eigen woonomgeving bouwen en daarmee hun wensen inzichtelijk maken.”

De eerste workshop begint om 11.00 uur; de tweede om 13.00 uur. De workshop duurt anderhalf uur. De deelnamekosten bedragen 5 euro (voor eten en drinken). Per keer is er plek voor twintig kinderen.

De workshops worden mede mogelijk gemaakt door de Provincie. Voor meer informatie en aanmelding: minecraftolst.jimdo.com of facebook: Minecraft-in-Olst

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.