wijhe maakt zich op voor wiejese diekdaegen

 Progamma:

Donderdag 31 augustus
De aftrap van de Diekdaegen vind plaats op donderdagavond met de DiekdaegenBarbeque. Deze word alweer voor de 3e keer georganiseerd onder de naam “2WICE BB – EEN GOED BEGIN….” (lekker eten, drinken en naar muziek luisteren op een mooie locatie in een ontspannen sfeer: dus een goed begin van de Diekdaegen).
Het Park Wijhezicht is een logische locatie voor een dergelijk evenement. Onder leiding van de medewerkers van “Salland Catering” wordt een “BBQ-straat” gecreëerd. Iedereen kan er onbeperkt genieten van alle gerechten die op die Barbeques worden klaargemaakt. Ook is er live muziek van “2wice” en de locatie is sfeervol aangekleed en verlicht. De avond begint dit jaar een uurtje vroeger om 19.00 uur en eindigt om 23:00 uur. De entree is gratis. Dus als je alleen gezellig en borrel wilt komen drinken ben je ook van harte welkom.
Als je wilt deelnemen aan de Barbecue, dan kost dat € 10,00 per persoon. Voor dit bedrag kun je
van 19.30 tot 22.00 uur onbeperkt eten (drankjes zijn hier niet bij inbegrepen). Kaarten voor de BBQ zijn verkrijgbaar De Boer Schoenmode aan de Langstraat.

Vrijdag 1 september
Om 14.30 uur de “RABO Seniorenmiddag”, in het Weijtendaal (speciaal voor bewoners en houders van een zorgpas van ‘t Weijtendaal’. Dit jaar zal de muziek verzorgd worden door Shantykoor “de Trossen Los” uit Twello.

kindershow “de Circuschauffeurs” : In de feesttent op het gemeenteplein is om 16.00 uur het “Fietswereld Roy Seine – Kinderprogramma”. Twee vrachtwagenchauffeurs van het circus komen er achter dat ze de woonwagen met artiesten zijn vergeten. Paniekerig bellen ze de circusdirecteur om hem te vragen wat ze moeten doen. Hij is woedend en zegt dat zij de voorstelling zelf moeten verzorgen. De circuschauffeurs staan voor een zware taak. Want wat doen acrobaten, een vuurspuwer en een leeuwentemmer? Hoe werkt de wonderbaarlijke katapult? En hoe gaat het liedje van de bekende zanger? Hoe moet je jongleren?….. “Als dat maar goed gaat “….. Na afloop van de kindershow “de Circuschauffeurs” krijgen jullie natuurlijk weer het traditionele gratis kaartje voor de draaimolen.
“Slinger ’m d’r in”: Vrijdag 1 september gaat het weer gebeuren; “Slinger ’m d’r in”. “Wij hebben dit jaar wederom ons best gedaan om iedereen te voorzien van een spectaculaire middag in het Wijhezicht Park” Aldus organisator Rick Jansen. De aanvang is 14:00 en de verwachte eindtijd ic ca 18:00. Aangezien het animo groot is voor deelname bij dit evenement van de Diekdaegen, is het noodzaak om je alvast tijdig in te schrijven voor deelname aan “Slinger’m dr’in”. Dit kun je doen op staging2.diekdaegen.nl . Teams bestaan uit 4 tot max. 6 personen, leeftijd tussen 12 en 20 jaar en de teams worden ingedeeld op basis van leeftijd. Let op: Vol=Vol!
Vanaf 21.00 uur in de feesttent met DJ Paul Elstak en DJ Al Tha Fokk.. De vrijdagavond staat net zoals vorig jaar in het teken van de wat hardere muziekstijlen. “Drie jaar geleden was DJ Paul Elstak ook bij ons op bezoek hij is een van de bekendste DJ op dit gebied” legt Jaap Doorgeest van Salland Catering uit. DJ Paul Elstak: The Godfather of Hardcore knalt nog altijd en dat gaat hij bewijzen op de Diekdaegen! Bereid je voor op een set met al zijn grootste (happy) hardcore hits! Allemaal je Ausies en Nike Air Maxjes aan te trekken! En dames een kleine stijl-tip: haren strak in een staart en opscheren dat koppie! 15 april j.l. heeft Paul Elstak Ahoy uitverkocht en hij heeft recentelijk dikke hits te pakken met ‘Kind van de Duivel’ en ‘Engeltje’.De tent is om 21.00 uur. De entree bedraagt 5 euro.
(Passé Partout voor vrijdag en zaterdag €10,–)

Zaterdag 2 september
De zaterdag begint om 08.00 uur met de “ROMMELMARKT XXL”, een jaarlijks steeds weer groter wordende rommelmarkt in de straten van het centrum van Wijhe. De markt wordt opgeluisterd met veel activiteiten voor jong en oud. Muziek zal zeker niet ontbreken en velen zullen de gezellige terrassen in het centrum weer weten te vinden. Voor meer informatie kijk op de website of bel met Anneke van Duuren tel:0570-523346
Het “KELTISCH FESTIVAL WIJHE” (powered by PCI) viert haar 13 jarig bestaan. Dit fantastische festival vindt plaats in Park Wijhezicht. Vanaf 10:00 uur een Keltische Markt met diverse standhouders en demonstraties, waaronder een Ierse dansdemonstratie door de befaamde dansgroep KYRA en demo’s van Keltische ambachten. In samenwerking met de Kinderboerderij Wijhe en de Bevers kunnen de kinderen in de “KIDS CORNER” zich vermaken met het bakken van broodjes, schminken en nog veel meer. Er is ook veel (internationale) muziek o.a.: Drums & Pipes door de Lowland Brigade Pipe Band uit Zwolle, The Sisters of the Ancient Ways treden op met de djembé’s, de Pow Wow, verschillende soorten drums, aangevuld met diverse instrumenten. Naast de muzikale optredens voeren zij ook ceremoniële dansen uit. Op het podium door Daddy O en The Shannons. Daddy O is de lekkerste ‘good old boys band’ uit de folkscene. (leef)tijdloze muziek voor iedereen. The Shannons komen voor een 2e keer naar Wijhe en brengen een combinatie van Ierse traditionele muziek, covers, folk en eigen werk. Deze Ierse band lanceerden ooit de one-liner ”Folk ’n Roll”.
Op een Keltisch Festival moet ook gegeten en gedronken worden. Een echte Celtic BBQ verzorgd door Salland Catering naast de tradionele Ierse High Tea door “A Blais ne h Eiram”. Handgemaakte Fudhge en soft Nougats uit Engeland is verkrijgbaar bij Jolei’s Fudgewold. Dit jaar is er ook weer een tradionele visrokerij aanwezig.
Zaterdagavond is het de beurt aan top 100 coverband Lead. De band bestaat uit zes jonge muzikanten. Gekenmerkt door opvallende verschijningen in de frontlinie worden de covers 100 % live gebracht. Een enorme lading enthousiasme, de juiste dosis humor en een breed allround repertoire maakt Lead een band voor elk evenement, zo ook voor Wijhe. Tussendoor zul je vermaakt worden door de DJ’s van Qmusic Het Foute Uur. Fout hits van toen tot en met foute hits van nu. Alles wordt gedraaid, zolang het maar ontzettend fout is. Het is één groot feest van herkenning. Aanvang is om 21.00 uur. De entree bedraagt 8 euro. (Passé Partout voor vrijdag en zaterdag 10 euro)

Zondag 3 september
Om 10.00 uur de inmiddels traditionele “Oecumenische Kerkdienst” in de feesttent.
Tegelijkertijd zullen meer dan 200 deelnemers zich klaarmaken voor de “Klassieke bromfietsen toertocht.
Ook dit jaar is de MINI’s toertocht weer van de partij en natuurlijk de De Solexen, die onder regie van solexclub “Het Ventieldopje” hun tochten rijden. De voertuigen worden na terugkomst geshowd op het feestterrein.

Om 12.00 uur zal voor zo´n 200 personen de DIEKDAEGENBRUNCH worden verzorgd in de feesttent.

Het hoogtepunt van de zondag is ongetwijfeld het “STRAATFESTIVAL WIJHE” (mogelijk gemaakt door DW Makelaardij). Het traditionele Straatfestival heeft dit jaar een Middeleeuws karakter. Hiervoor krijgt de straat het historische tenten en luifels een speciale aankleding en wordt dankbaar gebruik gemaakt van de gevels van de oude panden in de Langstraat. Enkele Middeleeuwse gezelschappen leveren hiervoor tientallen figuranten die in authentieke kleding de straat zullen bevolken. Zo zijn er niet alleen Middeleeuwse ambachten en speciale muziekgroepen, maar ook de acts van enkele professionele straatartiesten passen naadloos in dit thema. Dat geldt voor een Belgisch marionettentheater en een komische heraut met knecht te paard. Bezoekers zullen oren en ogen te kort komen en kunnen zich zelfs laten wegen op een echte Heksenwaag of willen zich misschien wel laten behandelen door een chirurgijn. Gratis natuurlijk. De jeugd is ook niet vergeten, voor hen zijn er volop activiteiten om aan deel te nemen. Een deel van de catering van de deelnemers wordt trouwens verzorgd door de Stichting GAAV. Maar er zijn ook andere activiteiten zoals een gedeeltelijke winkelopenstelling, veel muziek op de terrassen en bij de feesttent, een show van klassieke brommers, solexen en Mini’s en foodtrucks in park Wijhezicht. Schulten Feel Fashion verzorgt voor ’t Langhuus drie modeshows en een groot aantal jeugdleden van dansschool Elle Dansé geven dansdemonstraties. Een attractief en gevarieerd totaalprogramma dus, dat ook dit jaar weer vele duizenden bezoekers naar Wijhe zal trekken.

Smaek in ’t Park: De afgelopen twee jaar vond met veel succes het kleinschalige food- en loungefestival ‘Smaek in ’t Park’ plaats. En ook dit jaar zal het festival niet ontbreken tijdens de Wiejese Diekdaegen. Op zondag 3 september staat het park Wijhezicht van 14.00 tot 19.00 uur in het teken van smaak en vermaak. Jong en oud, brak en fris: feestgangers kunnen op zondagmiddag heerlijk uitrusten in het park, met uiteraard een smakelijk hapje en drankje bij de hand en kan iedereen meteen hun favoriete plaat uitzoeken bij DJ Vintage Vinyl. Op het menu staan pure en lokale gerechten, maar de internationale keukens zullen ook zeker niet ontbreken. Van Italiaanse pasta’s tot Aziatische wokgerechten, en van Spaanse churro’s tot Hollandse taarten. Samen met Huys18 organiseren we het Kindercafé zodat kinderen voor een klein bedrag naar hartenlust kunnen knutselen. Tot slot zal Haarmode Ellen en kledingwinkel Wij2 in het park hun toffe kleding, make-up en accessoires gaan verkopen en zal er in samenwerking met Haarmode Ellen een make-over worden weggegeven. Kortom: lekker eten, relaxte sfeer en fijne muziek: je vindt het allemaal bij ‘Smaek in ’t Park! Het festival wordt mede mogelijk gemaakt door Lenferink Vastgoed.

Zondagmiddag/avond
“Muziek bie de tente” met de band AVERELL D (uit Olst). AverellD is een energieke, enthousiaste pop-rock coverband uit Olst. Het repertoire bestaat uit bekende pop-rock covers uit de jaren 70 en 80 en de hedendaagse pop-rock muziek, met o.a. nummers van Anouk, Direct, Tina Turner, Kings of Leon, Herman Brood, Live, Pink, Kane, Melissa Etheridge, Bruce Springsteen.

Vanaf 14:30 uur is het grootse en gezelligste terras van Wijhe voor de feesttent geopend.

Feestavond in de feesttent: Vanaf 19:00 worden de Diekdaegen afgesloten met een knallende feestavond m.m.v. Rob Ronalds en Snollebollekes. Rob Ronalds heeft vele bekende hits zoals: “Kleine blonde Mariandel“, “Ach was ik maar bij moeder thuis gebleven” en de mega feesthit “Haar rode lampie“. Later gevolgd door “Meisjes van de nacht“, “Wat is het leven toch mooi“, “Op de camping“, “Paolo Bonita” en zijn meest recente single “Haar naam was Hans“. In het uitgaansleven zijn de nummers van Rob overal bekend. Klapper van de avond zijn de Snollebollekes. ’’We gaan naar Links…. Rechts’’ is een van de nieuwste nummer van deze echte carnavalsartiest. Wijhe kan zich opmaken voor een heus polonaise- springfestijn. Met DJ Sander, inmiddels een van de resident DJ’s wordt de 24e editie van de Diekdaegen dorpsfeestweekend in stijl wordt afgesloten. Sander staat voor up-tempo knallers in combinatie met echte feestnummers. De entree is gratis!

Kermis
Vanzelfsprekend staat vanaf vrijdag t/m zondag de Wijhese kermis op het Marktplein.

Kijk voor meer informatie op staging2.diekdaegen.nl 

 

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.