voorleesuurtjes in de bibliotheek weer van start

Op 6 september starten de voorleesuurtjes van de Bibliotheek weer. Dit valt samen met de Week van Alfabetisering en daarom gaan de voorleesuurtjes extra feestelijk van start. In Olst komt Saskia Koning en in Heino, Jonne van Ooijen, voor een muzikale start van het voorleesseizoen. In Raalte viert de Bibliotheek mee dat het Mamacafé 1 jaar bestaat.

Voorlezen geeft je kind een voorsprong
Vanaf woensdag 6 september zijn de allerkleinsten met hun papa/mama/opa/oma weer welkom om te worden voorgelezen door onze gedreven vrijwilligers. Voorlezen aan heel jonge kinderen is van groot belang voor de ontwikkeling van de woordenschat. Het hebben van een grote woordenschat is belangrijk voor de lees- en leerontwikkeling van een kind. Alle zaakvakken zoals aardrijkskunde en geschiedenis gaan uit van lezend leren, zelfs rekenen kan niet zonder lezen. De Bibliotheek zet zich in om iedere kind met plezier in (voor)lezen te laten opgroeien en organiseert wekelijks voorleesuurtjes voor de allerkleinsten.

Wekelijks voorleesuurtje in Heino, Olst en Raalte
Elke woensdag vanaf 10.00 uur zijn alle kindjes van 0-3 jaar welkom in Bibliotheek Heino en Olst. Gezelligheid staat voorop, er zal ook koffie/thee en limonade worden geschonken. In Raalte zijn de vrijwilligers gewoon doorgegaan in de zomerperiode, daar is het voorleesuurtje elke vrijdagochtend om 9.30 uur in de Bibliotheek.

Opgave is niet nodig, er zijn geen kosten aan verbonden.

Voorlezen is ook gewoon erg leuk!
Door voor te lezen worden kinderen gestimuleerd hun eigen fantasie te gebruiken, het vergroot de blik op de wereld om hen heen. Kinderen leren in andermans schoenen te gaan staan, het is goed voor de sociaal emotionele ontwikkeling. Bovendien is het gewoon heel leuk en gezellig om te worden voorgelezen, de band met je kind wordt er door versterkt.

Er is nog behoefte aan nieuwe Voorleesvrijwilligers. Heeft u interesse? Kom gerust eens kijken!

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.