tjokvol feestprogramma zomerfeesten wesepe

Een feest met tal van activiteiten waar het hele dorp letterlijk voor uit loopt. Het programma zit mudvol. Aan elke leeftijdsgroep is gedacht. ,,Voor ons als Stichting en vrijwilligers is het altijd weer een mooie uitdaging om een programma samen te stellen met iedere keer wat frisse – en nieuwe onderdelen dat aanslaat bij elke leeftijdsgroep, dus jong en oud en al wat daar tussen zit uit het dorp, buurtschap Averlo en regio. Tot nu toe is dat ons altijd gelukt en krijgen we elk jaar heel veel positieve reacties”, zegt voorzitter Hans van Tartwijk aan de vooravond van het zomerfeest dat op een terrein aan de Ds. Kreikenlaan gehouden wordt.

Nieuw dit jaar is de invulling op vrijdagavond. Sport krijgt steeds meer een prominente rol als onderdeel van de festiviteiten. Zo is er een crossloop, een mountainbiketocht, het bubblevoetbal, watervolleybal en een badeenden-race die het oplaten van ballonnen gaat vervangen.
Daarnaast is ook de terreinindeling wat aangepast. Van Tartwijk:,, Door de gewijzigde opstelling van de feesttent creëren we een gezellig ‘binnenterrein’ wat de sfeer en harmonie ten goede komt.”

Bonte avond
De vrijdagavond – met voorheen het songfestival als grote publiekstrekker – is nu omgedoopt tot een ouderwetse bonte avond. ,,Gezellig bij elkaar zitten, praten en wat drinken in een bruin caféachtige sfeer met bediening aan tafel en tussendoor kunnen genieten van tal van activiteiten”, doet de preses uit de doeken.  De avond wordt opgesierd met een optreden van een tafelgoochelaar. Ben Lansink vertoont zijn muzikale kunsten en toneelspelers van revuegezelschap ‘Tempo’ geven acte de presence met toneel en sketches, doorspekt met humor.
Ook wordt de naam van de nieuwe ‘Wesepenaar van het Jaar’ (gekozen door een commissie van ‘wijzen’) bekend gemaakt. Joke Brouwer, de Wesepenaar van 2016, gaat het naambordje onthullen.

Vanaf ongeveer tien uur in de avond zal de muziekformatie ‘Kraakthelder’ de avond verder opvrolijken. Naast de nieuwe elementen zijn er ook de bekende activiteiten waar het publiek massaal op afkomt.,, Goede voorbeelden zijn op de zaterdag het spectaculaire crossgebeuren ‘Gas d’r bie’ met deelnemers uit het dorp, de buurtschap Averlo en daarbuiten en de jaarlijkse drukbezochte oecumenische viering in de feesttent op zondagmorgen met aansluitend het fruhshoppen. Van Tartwijk:,, Die activiteiten schuiven we niet zomaar aan de kant. Ze trekken elk jaar veel bezoekers!”

Ouderwets gezellige avond
Op vrijdag begint het feest om 14.00 uur met een optreden van het gezelligheidskoor ‘De Pompedoers’ uit Heino. De badeenden-race voor de jeugd tot en met 13 jaar begint om 16.00 uur. Een kwartiertje later gaan ook de kermisattracties open. De crossloop (aanvang 18.30 uur, voor elke leeftijdsgroep) gaat over een parcours van 4.2 kilometer. Geoefende lopers kunnen deze afstand twee keer afleggen. Om 19.30 uur begint de gezellige avond vol entertainment. De muziek komt tot in de late uurtjes uit de boxen van de allround coverband ‘Kraakthelder’.

‘Gas d’r bie’
De zaterdagochtend is gereserveerd voor de allerjongste feestgangers (tot en met vier jaar). Om 10.15 uur beginnen de kinderspelen met medewerking van de plaatselijke vrijwillige brandweer en om 11.00 uur het touwtje trekken. De middag wordt vanaf 14.00 uur opgevuld met het spectaculaire onderdeel Cross ‘Gas d’r bie’ dat zal zorgen voor ronkende voertuigen en opspattend zand. Er wordt in verschillende klassen gereden. Met brommers, auto’s, auto’s met caravan, motoren en tractoren voeren de deelnemers onderling strijd over een aangelegd zanderig cross-parcours. Na afloop is het uitlekk’n in het Crosscafé met muziek van ‘Alive’. Voor de muzikale feestavond met de zeskoppige formatie ‘Noach’ en DJ Rob is voor bezoekers uit de omliggende dorpen Bathmen, Lettele, Nieuw Heeten en Heeten busvervoer geregeld. De toegang tot de feesttent bedraagt tien euro per persoon.

De oecumenische viering – met dit jaar als thema: ‘Erbij horen’ – wordt met de jaren ook een traditie. Om 11.00 uur zit de tent weer vol met kerkgangers. De dienst wordt geleid door Godelieve Pieper en Reinier Gosker. Aansluitend is het frühshoppen. De liefhebbers van brommertoertochten kunnen zich tussen 10.30-11.00 uur inschrijven bij het Wapen van Wesepe. De kosten zijn vijf euro per persoon. De eerste editie van de mountainbiketocht van 25- en 40 kilometer door het fraaie landschap rondom Wesepe begint om 11.00 uur. De waterspelen met bubbelvoetbal en watervolleybal voor jongeren tussen 14-18 jaar starten om 13.00 uur.

De winnaar van het vogelschieten (aanvang: 15.30 uur) wordt uitgeroepen tot schutterskoning(in) van Wesepe. Deelname is vanaf 18 jaar en de kosten zijn vijf euro per persoon. De ‘Perfect Showband’ van vijf mannen en een vrouw tekent vanaf 17.00 uur voor een daverend slot van het driedaagse feest.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.