tip van energieloket salland ook de tuin bespaart energie

Energieloket Salland komt iedere week met een energietip. De energievakmannen van het loket dragen die aan. Zij komen over de vloer bij mensen met een energievraag. De tips zijn daarom vaak van praktische aard.

Bomen hebben in de zomer blad en houden daarom de zon tegen. Hoef je de airco niet aan. En je hebt meteen ook een lekker schaduwplekje buiten. In de winter heeft die boom geen blad, dus kan de zon lekker het huis verwarmen. (Een overkapping doet dat in de winter niet.) Als die boom een fruitboom is, heb je er in de lente ook nog eens mooie bloemen van en in de herfst fruit!

Een druif tegen de warmste muur is ook een goed idee: dat geeft in de zomer schaduwval én druiven.

Nog wat gemakstips, die niet altijd energie, wel geld, maar vooral ook tijd, besparen: sproei je tuin niet en geef je plantjes geen water. Ze overleven droogte wel, ook al zal het gazon soms iets bruiner worden. In ruil gaan ze dieper wortelen en kunnen dus langer zonder water. Maak je tuin niet winterklaar, dat doet de natuur wel, en vogels zijn je er in de winter dankbaar voor. En als je ’s avonds nog lekker lang in de tuin wil zitten: steek er een vuurtje bij aan, in plaats van zo’n terrasverwarmer.

Gratis energiescan
Woningeigenaren in de gemeenten Olst-Wijhe en Raalte krijgen een gratis energiescan als ze serieuze plannen hebben de energierekening terug te brengen. Een gedetailleerder advies kost geld, maar betaalt zich terug door een lagere energierekening.

De scan geeft inzicht in mogelijkheden van energiebesparing en opwekking. Je moet je wel voorbereiden, dat bespaart de vakman tijd, maar het geeft ook aan dat je serieus nadenkt over aanpassingen.

De scan levert kansrijke opties, de zogenaamde quick wins, voor besparen op en geeft inzicht in zelf opwekken. Je kunt naar aanleiding van die eerste scan ook een gedetailleerder extra adviestraject ingaan. Dat kost geld, maar je krijgt tevens de garantie dat je die kosten terug gaat verdienen via een lagere energierekening.

Klik hier voor een checklist die je daarvoor moet invullen. Neem daarna contact op met het energieloket via
energieloketsalland@gmail.com
06-82119122

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.