tip van energieloket salland denk ook eens over de brievenbus na

Energieloket Salland komt iedere week met een energietip. De energievakmannen van het loket dragen die aan. Zij komen over de vloer bij mensen met een energievraag. De tips zijn daarom vaak van praktische aard.

Die hal, dat loopje naar de voordeur, dat zou zo maar eens een heel koud stukje huis kunnen zijn. En het zou zo maar kunnen dat de brievenbus daar mede de schuld van is. Want hoe je het ook wendt of keert: die brievenbus is toch zo maar een gat in je voordeur!

Je kunt dat redelijk eenvoudig voorkomen: bij de bouwmarkt hebben ze brievenbusborstels, zodat de wind tegengehouden wordt. Je kunt er ook en klep voorhangen. Of beiden 😉

Post blijft trouwens nog wel eens in de brievenbus hangen. Dan staan zowel de borstels als de klep op een kier. Daarom helpt het ook een stevig gordijn voor de voordeur te hangen, dat houdt de wind ook tegen. En dan heb je meteen een buffer voor als je ‘volk’ aan de voordeur hebt.

De nee-nee-sticker (of ja-nee, zodat je het weekblad nog wel krijgt) doet ook wonderen. Daardoor wordt de brievenbus een stuk minder gebruikt. En je krijgt meteen minder aandrang tot aanschaf van al die reclame. Dat kon nog wel eens meer geld schelen dan het terugdringen van je elektriciteitsverbruik.

Gratis energiescan
Woningeigenaren in de gemeenten Olst-Wijhe en Raalte krijgen een gratis energiescan als ze serieuze plannen hebben de energierekening terug te brengen. Een gedetailleerder advies kost geld, maar betaalt zich terug door een lagere energierekening.

De scan geeft inzicht in mogelijkheden van energiebesparing en opwekking. Je moet je wel voorbereiden, dat bespaart de vakman tijd, maar het geeft ook aan dat je serieus nadenkt over aanpassingen.

De scan levert kansrijke opties, de zogenaamde quick wins, voor besparen op en geeft inzicht in zelf opwekken. Je kunt naar aanleiding van die eerste scan ook een gedetailleerder extra adviestraject ingaan. Dat kost geld, maar je krijgt tevens de garantie dat je die kosten terug gaat verdienen via een lagere energierekening.

Klik hier voor een checklist die je daarvoor moet invullen. Neem daarna contact op met het energieloket via
energieloketsalland@gmail.com
06-82119122

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.