tip van energieloket salland buiten eten buiten koken

Energieloket Salland komt iedere week met een energietip. De energievakmannen van het loket dragen die aan. Zij komen over de vloer bij mensen met een energievraag. De tips zijn daarom vaak van praktische aard.

Als je een beetje creatief bent, heb je al gauw een buitenkeukentje gefabriceerd. Je kunt op houtskool koken (bbq), maar je kunt ook heel goed een grote pan voor de soep boven een houtvuurtje hangen. Sprokkel je in de winter je hout, kun je er in de zomer je eten op fabriceren. Kan het fornuis uit blijven.

Het is trouwens sowieso het overwegen waard – vooral op warme dagen – een belangrijk deel van je eten rauw te eten. Tomaten, uit, radijs, komkommer, courgette, paprika, het leent zich er allemaal prima voor. Tover je zelf zonder het fornuis aan te steken de lekkerste (Griekse?) maaltijdsalade op tafel.

Maak niet de fout op een te koud terras toch buiten te willen eten en dan maar een terrasverwarmer aan te zetten. Want zo’n ding doet op een avondje net zoveel CO2 als een hele dag in de auto rondrijden 🙁

Gratis energiescan
Woningeigenaren in de gemeenten Olst-Wijhe en Raalte krijgen een gratis energiescan als ze serieuze plannen hebben de energierekening terug te brengen. Een gedetailleerder advies kost geld, maar betaalt zich terug door een lagere energierekening.

De scan geeft inzicht in mogelijkheden van energiebesparing en opwekking. Je moet je wel voorbereiden, dat bespaart de vakman tijd, maar het geeft ook aan dat je serieus nadenkt over aanpassingen.

De scan levert kansrijke opties, de zogenaamde quick wins, voor besparen op en geeft inzicht in zelf opwekken. Je kunt naar aanleiding van die eerste scan ook een gedetailleerder extra adviestraject ingaan. Dat kost geld, maar je krijgt tevens de garantie dat je die kosten terug gaat verdienen via een lagere energierekening.

Klik hier voor een checklist die je daarvoor moet invullen. Neem daarna contact op met het energieloket via
energieloketsalland@gmail.com
06-82119122

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.