sukerbietenfeest lemelerveld bruist van de activiteiten

“Eens in de vier, vijf jaar pakken we als organisatie flink uit, dit is echt iets heel speciaals!” aldus Reimink.

Wat deze nieuwe show zo bijzonder maakt, is dat het publiek heel dichtbij mag komen en dat het alle ingrediënten bevat die de primitieve geest aanspreekt. Dansende vlammen, een oorverdovende knal, grommende donder, sissende bliksem en blaffende honden zijn de instrumenten die samen de nacht zullen omtoveren tot een schouwspel van licht en muziek. Dat zelfs de meest stoere kijker zal doen sidderen van angst en genot…

Het vertrouwde dorpsfeest wordt alle dagen uiteraard weer omlijst met een gezellige dorpskermis, die woensdag 9 augustus om 13.00 uur geopend wordt. In de programmering van het vijfdaagse bruisende feest weer vele vertrouwde, succesvolle onderdelen zoals de braderie, de kunstmarkt, de ludieke veiling, het ringsteken, het shantyfestival, de buurten zeskamp, de brommer- en solextocht, de badeendenrace, de survival en andere leuke evenementen. “Als organisatie vonden we dat we dit jaar iets meer ons best moesten doen voor de jongeren, die tot dusver altijd wat minder aan bod zijn gekomen” licht Reimink toe. “Speciaal voor de jeugd van 12 t/m 16 jaar houden we daarom voor het eerst een Teenage-party (woensdag van 19.00-21.30 uur) De entree is gratis!”

Voor de jeugd is er donderdag bovendien beach soccer en op vrijdag Bossabal; een nieuwe zomerse sport die het beste van voetbal, volleybal en turnen combineert op een opblaasbaar speelveld met trampolines.

Het Sukerbietenfeest presenteert dit jaar dus veel sportieve activiteiten. “De survival, beachvolleybal, beachhandbal, de buurten zeskampen de pubquiz, het is altijd meteen volgeboekt! De kracht van deze activiteiten is dat ze door de inwoners van Lemelerveld zelf gedragen worden. De betreffende mensen regelen alles zelf, wij faciliteren het. Erg leuk dat iedereen overdag zo actief bij het feest betrokken is en ’s avonds gezellig met elkaar op het feestterrein is!”

Omdat er in Lemelerveld momenteel volop gebouwd wordt, is het parcours van de triathlon overigens gewijzigd en zijn de activiteiten nu rondom het Kroonplein gecentreerd.

Truck Instapdag
Speciaal voor mensen met een beperking wordt donderdag (13.00 tot 16.00 uur) op het feestterrein op het grote overdekte terras het Lenferink Droomfeest gehouden, een gezellige muziekmiddag met Martin Dams. Met daarbij ook nog de Wagenmans Wonen Truck Instap, belooft het die dag een superfeest te worden. “Logistiek gezien komt daar heel wat bij kijken, maar als organisatie doen wij dit graag!” aldus Reimink.

De afsluitende Super Sunday is een gezellig, ontspannen middag waarbij alles mag en niets moet. Er zijn in ieder geval voldoende activiteiten op het evenemententerrein waar naar kan worden gekeken of aan deel genomen, maar natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om onder het genot van een drankje te relaxen op het terras. Vanzelfsprekend is daar toepasselijke muziek en entertainment aanwezig. Als klap op de vuurpijl is er om 16.30 uur een Special Guest. Daarover wil de organisatie vooralsnog niets zeggen. “Maak het mee en geniet van de dag!”

Muziekprogramma
Woensdagmiddag (14.00 uur) speelt dj Marcel, ‘s avonds (21.30 uur) zal dj Hitch het publiek opzwepen met zijn muziek (ook op zaterdagavond).

Donderdagavond (vanaf 21.00 uur) is het podium in de kleine tent voor de populaire Great Piano’s. Van klassiekers tot de hits van nu, van lekkere meezingers tot rock-‘n-roll.

Vrijdagmiddag wordt het shantyfestival gehouden (13.30 uur) vrijdagavond (22.00 uur, feesttent) is er een optreden van Bökkers & DJ Benn. Live zorgt Bökkers voor springende mensenmassa’s, zwetend barpersoneel en veel bier!

In de kleine tent kan men vrijdagavond terecht voor Pump up the 90’s met dj Franky D (vanaf 21.00 uur) Toegang gratis!
In de bruine kroeg speelt Sukerbeat (21.00 uur).

Zaterdagavond (vanaf 21.00 uur, kleine tent) gaat het dak eraf met een optreden van de classic rock coverband Van Beukenstein. Op het overdekt terras spelen Beatcrooks en dj Hitch (overdekt terras, 21.00 uur). Wie Piratenmuziek een warm hart toedraagt, kan zaterdagavond in de bruine kroeg terecht. De entree bedraagt die avond 5 euro, vanaf 21.30 uur.

Op de afsluitende zondag draait dj Team ’t Einde (15.00 uur, overdekt terras)

Voor uitgebreide informatie over het programma zie: staging2.sukerbietenfeest.nl

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.