Home / archiefcentraal / schaakles voor kinderen in raalte

schaakles voor kinderen in raalte

Schaken is een strategisch spel vol uitdaging, inzicht en creativiteit. Het vraagt niet zo heel veel tijd om de eerste beginselen onder de knie te krijgen. In de eerste les wordt de loop van de stukken geleerd en geoefend. In de twee vervolglessen leren de kinderen omgaan met de term “schaak” en “schaakmat”. In principe kan er vanaf dat moment al een echte wedstrijd gespeeld worden. Daarna wordt het een kwestie van omgaan met strategieën, waarmee het niveau van schaken verhoogd wordt. En daarmee stijgt ook het plezier in het schaakspel. De instructie is steeds kort waardoor er veel tijd is om te oefenen.

De gratis lessen worden gegeven op dinsdagmiddag, van 14.45u tot 15.45u op Basisschool “Oostenwind” in Raalte. De eerste les is op dinsdag 19 september. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via E-mail: j.mocking@vodafonethuis.nl Hier kan ook aanvullende informatie verkregen worden.

Lees ook

Collecties historische publicaties deels samengevoegd

Rijnbrink, Athenaeumbibliotheek en Historisch Centrum Overijssel ondertekenen convenant REGIO – Als geïnteresseerde in historische publicaties …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.