Home / archiefcentraal / sallandwonen werkt aan goed wonen

sallandwonen werkt aan goed wonen

Onderhoud in de Langkamp
Ruim 100 woningen in de wijk de Langkamp – vanaf het centrum bekeken achter de velden van SV Raalte – krijgen een flinke onderhoudsbeurt. “Om de bewoners niet twee keer tot last te zijn, combineren we het onderhoud met het treffen van duurzaamheidsmaatregelen”, aldus Marijke Kool, directeur-bestuurder van SallandWonen. “Naast een schilderbeurt, vervangen en repareren we daken, isoleren de gevels en plaatsen zonnepanelen. Daarmee geven we én invulling aan ons eigen duurzaamheidsbeleid én het levert bewoners een besparing op de energienota op”.

Alle woningen krijgen een A-label of beter. Aannemer Mateboer uit Kampen start eind augustus met de uitvoering, want de vergunning is inmiddels verleend. Wij verwachten dat in het voorjaar van volgend jaar de laatste woning wordt opgeleverd.

Opplussen Kuiperstraat
Het woongebouw ‘t Heem, aan de Kuiperstraat wordt ‘opgeplust’: SallandWonen treft maatregelen waardoor bewoners langer en veiliger zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Tegelijkertijd wordt onderhoud uitgevoerd, waardoor het gebouw – dat midden in het centrum van Raalte staat – een frisse nieuwe uitstraling krijgt. Concreet betekent dit dat we de entree verruimen en voorzien van postkasten en een videofooninstallatie. De (LED) verlichting wordt verbeterd en er komen opstelplaatsen voor scootmobielen. Bovendien hogen we de galerijen op zodat de appartementen beter toegankelijk zijn. Alle kozijnen worden geschilderd en de gevels worden opnieuw gevoegd en gereinigd. Daarnaast vervangen we CV-ketels en verbeteren de gevelisolatie. Tot slot pakken wij ook het straatwerk voor het gebouw aan.

Extra appartementen in Brinkerhoek
Bewoners van het appartementengebouw ‘de Brinkerhoek’ aan de Dahliastraat in Raalte krijgen er buren bij. De ontmoetingsruimte maakt namelijk plaats voor twee nieuwe appartementen.

Oorspronkelijk was de ontmoetingsruimte bedoeld voor bewoners van het complex, maar de laatste tijd werd de ruimte vooral verhuurd aan verenigingen. Die verenigingen zijn doorverwezen naar het (nieuwe) buurtcentrum ‘De Buut’ in Swaenewoerd, iets verderop in de straat. Kool geeft aan: “Het afbouwen van dit soort algemene ruimten die sporadisch gebruikt worden door onze doelgroep sluit aan bij onze missie. Het is de architect gelukt om de nieuwe appartementen binnen de bestaande contouren van het gebouw in te passen. De appartementen krijgen een woonruimte van ongeveer 55 m2 en een eigen balkon. Goede isolatie en zonnepanelen resulteren in een A++ energielabel. We onderzoeken nog of we de bestaande appartementen ook kunnen voorzien van zonnepanelen”.

In eerste instantie worden de twee nieuwe appartementen verhuurd aan cliënten van de Parabool. Daarnaast krijgt de zorginstelling van de corporatie een seintje als er appartementen elders in het gebouw vrijkomen. “Dat hier straks cliënten dicht bij elkaar in de buurt wonen, komt ten goede aan de zorgverlening van de Parabool. Deze nieuwe doelgroep geeft een impuls aan de verhuur van dit complex.”, sluit Kool af.

Nieuwbouw Burgemeesterkwartier
Naast deze projecten vordert de nieuwbouw Burgemeesterkwartier in Raalte. Aan het eind van dit jaar verwachten we 22 appartementen en 5 woningen op te leveren. Deze zijn inmiddels verhuurd.

Lees ook

Ouders welkom bij scholen in Heino, Lierderholthuis en Laag Zuthem

REGIO – De geplande Open Scholendag in Heino, Lierderholthuis en Laag Zuthem op woensdag 26 …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.