sallandreunie op zondagmiddag luttenbergsfeest

Al om 10.00 waren er enkele honderden bezoekers aanwezig bij de kerkdienst in de grote feesttent. Na de mis waren er koffie en broodjes en kon even nagepraat worden. In de kern van het dorp was inmiddels een braderie en rommelmarkt opgesteld. Handelaren kwamen van heinde en verre om hun waar te verkopen. Het was dus al vroeg dringen geblazen in het centrum van Luttenberg.

De echte drukte kwam ’s middags op gang. Het zondagmiddagspektakel begon met een heuse recordpoging. Bij binnenkomst op het terrein kregen de eerste 1000 bezoekers een spinner. Om de recordpoging te laten slagen was het nodig dat duizend mensen tegelijk aan het spinnen waren geslagen. Na dit schouwspel konden de presentatoren na goedkeuring van de notaris vermelden dat dit jaar de recordpoging is geslaagd!

De klapper van de middag was toch wel weer het zwientie tikken. De tribune was tot de laatste plaats gevuld en achter dranghekken en op de platte wagens stond het publiek rijendik. Zij konden genieten van een mooie strijd. Het zwientie genoot eveneens van de ‘vrijheid’ die het deze middag had in de modder- en zaagselbaden.

Deelnemers aan het zwientie tikken kwamen van heinde en verre om deel te kunnen nemen. De reden voor deelnemers om mee te doen zijn heel variërend. De ene deelnemer doet mee voor een weddenschap, terwijl de ander pas getrouwd is. Halverwege het spel is werd het er verwisseld van varkentje, maar ook zij heeft zich prima vermaakt in de modder- en zaagselbaden. De prijzen bleven dit jaar dicht bij huis. Bij de heren werd het zwientie getikt door Steyn ten Kate en bij de dames is de titel geprolongeerd door Wies Jansen Holleboom.

Na afloop van het zwientie tikken was het terras weer tot de laatste uithoek gevuld. Door het lekkere weer stonden mensen ook buiten te genieten. Uit heel Salland kwamen mensen naar Luttenberg toe om elkaar onder het genot van een drankje en muziek van Poor John te spreken. De middag mag dan ook een heuse Sallandreünie genoemd worden.

De firma Wagenvoort heeft uiteindelijk afgesloten met een knallend vuurwerk! Het donderde 20 minuten in Luttenberg, waarna de bezoekers nog een laatste aantal biertjes hebben gedronken in de tent en vrolijk rondsprongen op de klanken Piano&Co. De organisatie keek trots terug op weer een dondersmooi Luttenbergsfeest.

Op onze website staging2.luttenbergsfeest.nl kunt u alle uitslagen en diverse foto’s terugvinden. Tevens is het mogelijk u daar aan te melden voor onze nieuwsbrief, zodat u het hele jaar door op de hoogte blijft over nieuwe ontwikkelingen.

De organisatie van het Luttenbergsfeest kan zeer tevreden terugblikken op een bijzonder geslaagd feest en wil daarom dan ook iedereen bedanken. Na het opruimen wordt volgende maand al weer begonnen met de eerste voorbereidingen van het feest 2018 houdt dus de media goed in de gaten want de nieuwe data volgen snel!

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.