routes stoppelveldrit naar andere kant van de ijssel

De toertocht met vier afstanden 40, 60, 100 en 150 kilometer start tussen 9.00 en 12.00 uur (de 100 en 150 km al vanaf 8.00 uur) vanaf Laurel’s Pannenkoekenrestaurant aan de Varkensmarkt in Raalte.

Het is ook dit jaar weer gelukt de routes over autoluwe wegen te laten lopen en door mooie afwisselende landschappen te laten voeren. Alle routes gaan via Heino en Laag-Zuthem. De fietsers van veertig kilometer leggen aan in Herxen en gaan vervolgens langs de IJssel naar Wijhe. Via Boerhaar en Broekland gaan ze weer terug naar Raalte.

Veerpont
De zestig kilometer lange route voert de fietsers naar de andere kant van de IJssel. Ze gaan langs Zwolle naar Hattem (rustpunt) en via Wapenveld en het dorpje Hoorn naar Vorchten en met de veerpont naar Wijhe. In Boerhaar sluit de route aan op de die van de veertig kilometer.

De twee langste tochten, 100 en 150 kilometer, gaan via de dorpjes Zalk en Noordeinde langs het Veluwemeer naar Elburg. Daar kunnen de fietsers even de benen tot rust laten komen bij een van horecagelegenheden in dit historische stadje. De deelnemers van de 100 km gaan daarna via Doornspijk en ‘t Harde met een klim over ‘De Knobbel’ (Woldberg) naar Epe. Via Oene en de veerpont naar Olst sluiten ze in Boerhaar weer aan op de route van de 40 en de 60 km.

De deelnemers die de 150 km fietsen gaan vanuit Elburg verder langs het Veluwemeer en steken ter hoogte van Hierden via de zandverstuiving Beekhuizerzand de Veluwe over. Na het rustpunt in Nunspeet sluiten ze in ‘t Harde aan op de route van de 100 km. Bij de drie langste routes is de overtocht met het veer bij de inschrijvingkosten inbegrepen.

Nieuwe routes
Het is de zesde Stoppelveldrit die plaatsvindt onder leiding van toerleider John Ruiter. Net als voor de voorgaande edities heeft Heikera weer weer drie compleet nieuwe routes samengesteld. De routes van 40, 60 en 100 km is met pijlen aangegeven, maar is ook op gps beschikbaar. De route van de 150 km is alleen via gps beschikbaar. Het gpx-bestand is bij de toerleider op te vragen.

Wil je (nog) meer weten, dan kun je contact opnemen met John Ruiter, johnruiter@ziggo.nl, tel. 06 50 85 99 60.

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.