rick samen apart fietsen

Ik merkte dat ik boos werd op de man. Tijdens het eten van hun patatje mayo had hij al geen woord met haar gewisseld, maar dat kan natuurlijk. Misschien waren ze elkaar poepzat na veertig jaar huwelijk. Alle verhalen waren al duizend keer verteld en de koek was op. Maar heb dan in godsnaam het fatsoen om bij vertrek even te wachten op je vrouw.

Het is dat ze samen in de auto stapten, anders had de vrouw ook nog de hele weg naar huis een meter of vijftig achter haar man aan moeten fietsen. Dat doen oude mensen namelijk. Kinderen, pubers, jonge stelletjes, wielrenners, ze fietsen allemaal naast elkaar. Maar zodra je een bepaalde leeftijd bereikt, moet je blijkbaar achter elkaar aan fietsen. Het liefst met een flink gat ertussen.

Sinds ik er op let, zie ik het om de haverklap gebeuren. Ik ben er alleen nog niet achter waarom? Eerst dacht ik dat de persoon voorop een elektrische fiets had en dat oudje nummer twee hem daarom niet kan bijhouden. Maar dat is het niet. Ook als beiden dezelfde fiets hebben, gebeurt het.

Heeft iemand het antwoord? Of hoort het gewoon bij ouderdom? Je wordt grijs, je stopt met werken en je gaat samen met je partner een stuk uit elkaar fietsen. Misschien komt er ooit een dag waarop ik tegen mijn vrouw zeg: “ik ga vast, wil je een halve minuut wachten en dan achter me aanfietsen, dan zien we elkaar bij de snackbar.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.