Home / archiefcentraal / presentaties ijssellinie in historische entourage

presentaties ijssellinie in historische entourage

De presentaties, aan de hand van beeldmateriaal, worden verzorgd door een team van vrijwilligers en gaan in op unieke aspecten van de Nederlandse bijdrage aan de bondgenootschappelijke verdediging van West-Europa ten tijde van de Koude Oorlog (1950-1968).

De presentatieruimte geeft een goed beeld van de inrichting, zoals die in de jaren 50 en 60 is geweest. Dat betekent een decor met onder meer (nood-)rantsoenen-in-blik, operatiemateriaal, de persoonlijke standaarduitrusting (psu) en een soldaat anno 1955 met volledige bepakking. De hospitaalbunker is ook onderdeel van de rondleidingen die worden aangeboden door de Stichting De IJssellinie.

Net als de presentaties kunnen groepsexcursies voor vrijwel elk gewenst moment worden geboekt via het aanvraagformulier op de website www.ijssellinie.nl. Overigens blijft de mogelijkheid bestaan om, in overleg met de coördinator, presentaties te verzorgen op locaties elders.

Groepen tot ongeveer twintig personen kunnen de presentatie boeken bij Herman Logtenberg, de coördinator rondleidingen/presentaties van de Stichting De IJssellinie (tel. 06-51417240).

Lees ook

Care Hotel in Heino verder als Huis ter Heijne

HEINO – Het Care Hotel in Heino gaat na meerdere naamswijzigingen verder als Huis ter …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.