presentaties ijssellinie in historische entourage

De presentaties, aan de hand van beeldmateriaal, worden verzorgd door een team van vrijwilligers en gaan in op unieke aspecten van de Nederlandse bijdrage aan de bondgenootschappelijke verdediging van West-Europa ten tijde van de Koude Oorlog (1950-1968).

De presentatieruimte geeft een goed beeld van de inrichting, zoals die in de jaren 50 en 60 is geweest. Dat betekent een decor met onder meer (nood-)rantsoenen-in-blik, operatiemateriaal, de persoonlijke standaarduitrusting (psu) en een soldaat anno 1955 met volledige bepakking. De hospitaalbunker is ook onderdeel van de rondleidingen die worden aangeboden door de Stichting De IJssellinie.

Net als de presentaties kunnen groepsexcursies voor vrijwel elk gewenst moment worden geboekt via het aanvraagformulier op de website staging2.ijssellinie.nl. Overigens blijft de mogelijkheid bestaan om, in overleg met de coördinator, presentaties te verzorgen op locaties elders.

Groepen tot ongeveer twintig personen kunnen de presentatie boeken bij Herman Logtenberg, de coördinator rondleidingen/presentaties van de Stichting De IJssellinie (tel. 06-51417240).

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.