poll ik eet voorlopig geen eieren meer

Na verschillende onderzoeken van de NVWA bleek er teveel Fipronil aanwezig te zijn in sommige eieren. Fipronil is een insecticide dat wordt gebruikt in producten tegen onder meer bladluis. Het middel is licht giftig voor de mens, maar in grote hoeveelheden kan het schade toebrengen lever, nier of schildklier. Veel eieren werden snel uit het handelskanaal gehaald.

Toch heerst er veel verwarring bij de consument. De aangetroffen waarden in de eieren zouden erg laag zijn en dus niet direct schadelijk. Er zijn ook mensen die liever geen eieren meer eten. Hoe denkt u erover?

[poll id=200]

Genderneutraal
Vorige week vroegen wij de lezer om hun mening omtrent de nieuwe aanspreekvorm die onder andere de NS en de gemeente Amsterdam hanteren. Geen ‘dames en heren’ meer, maar ‘beste reiziger’ en ‘beste Amsterdammer’. De NS gaf aan dat zij de nieuwe aanspreekvorm ‘beter bij de tijd vinden passen’. Onze lezers waren het hier duidelijk niet mee eens. Op de poll ‘een genderneutrale aanspreekvorm door gemeenten en bedrijven is een goed idee’ gaf 85% aan het oneens te zijn met de stelling.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.