poll een beroepsverbod moet voor de hele europese unie gelden

De vele overtredingen die hij volgens de Duitse overheid heeft begaan kostte hem duizenden euro’s aan boetes. In 2014 deed de politie een inval, nadat dierenactivisten opnames verspreidden waarop te zien was hoe een big dat nog ademt, bovenop een ton met karkassen ligt. Na een grootschalig onderzoek kreeg Adriaan Straathof een beroepsverbod, waardoor hij in Duitsland geen dieren mee mag houden of verzorgen.

[poll id=201]

Dat beroepsverbod geldt alleen in Duitsland. In Nederland mag hij voorlopig wel gewoon aan het werk. Begin augustus startte Stichting Varkens in Nood een petitie voor een algeheel verbod voor de varkensboer. Deze werd al door 49.000 mensen ondertekend.

Uitslag vorige week
Het eierschandaal is groot nieuws in binnen- en buitenland. De kranten staan er vol mee en zelfs de BBC kwam langs voor een reportage bij de pluimveebedrijf Visscher in Dalfsen. Ook columnist Gerlant Zielman bespreekt de ‘eiergate’ in zijn columns.

De besmette eieren zouden inmiddels in vijftien EU-landen teruggevonden zijn. Naast Nederland en België, waar de crisis is ontstaan, zijn ook in Duitsland, Frankrijk, Zweden, Engeland, Oostenrijk, Ierland, Italië, Luxemburg, Polen, Roemenië, Slowakije, Slovenië en Denemarken gifeieren aangetroffen. De bestuurders van Chickfriend zijn opgepakt en horen deze week of ze vrijkomen of langer vast blijven zitten.

Wij vroegen vorige week of onze lezers voorlopig geen eieren meer aten na al het nieuws. Het bleek dat een grote meerderheid zich geen zorgen maakt en dat uitsmijtertje gewoon blijft eten.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.