petitie tegen omstreden varkensboer binnen week 40 000 getekend

Dat meldt RTV Oost.

Dat het beoogde aantal handtekeningen zo snel is bereikt, verrast ook Frederieke Schouten van Varkens in Nood. “We hadden nooit verwacht dat we binnen een week al 40.000 handtekeningen zouden hebben.”

Het doel van de petitie is om Straathof een beroepsverbod op te leggen. Deze petitie wordt na het zomerreces aan de Tweede Kamer aangeboden. “Alleen de rechter kan een beroepsverbod opleggen, maar we hopen dat de Tweede Kamer over Straathof zal praten en dat er zodoende toch een beroepsverbod voor Straathof komt.”

Brand
Eind juli kwamen er in het Gelderse Erichem 24.000 varkens om het leven en brandde de varkensstal van Straathof af. De varkensboer heeft in Duitsland al een beroepsverbod, maar in Nederland niet. Schouten:”Het is belachelijk dat zo’n iemand in Nederland een nieuwe megastal kan bouwen. Straathof is een voorbeeld van hoe het niet moet.”

Varkens in Nood stopt de petitie in september. Tot die tijd blijft de organisatie handtekeningen verzamelen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.