nieuwe avonturen van raalter vinylkunstenaar henk zielman

Deze recente serie begon tijdens Ribs en Blues. Toen kreeg Walter Trout een lang beloofd werk aangeboden uit handen van voorzitter Ton Groot Beumer. Door zijn ernstige ziekte, resulterend in een geslaagde levertransplantatie twee jaar geleden, kon de Amerikaan het werk niet eerder in ontvangst nemen. “Ik waardeerde zijn persoonlijke reactie achteraf”, zo zegt Zielman.

Zijn bijzondere serie ontmoetingen ging daarna verder in Zwolle, waar Zielman in Hedon een kunstwerk overhandigde aan C.J. Ramone, een van de nog levende leden van de Ramones. “Een Amerikaanse punkband die samen met de Britse Sex Pistols in de jaren 70 voor een muzikale omwenteling zorgde,” zo toont Zielman zijn respect. “Ik had nooit gedacht nog eens een ontmoeting met deze punklegende te hebben. De muziek was nog hetzelfde, maar de man is inmiddels wel milder geworden. Hij kon het ‘Punker LP kunstwerk’ wel waarderen, getuige zijn woorden: ‘I like that, man!’”

Zielman was inmiddels al bijna vergeten dat hij enkele maanden geleden Cliff Richard een bewerkte ‘Cliff LP’ gestuurd had. “Toen ik een persoonlijke dankmail binnen kreeg vanuit Engeland was ik wel even stil. Cliff is toch een van de allergrootste zangers in de popgeschiedenis.”

Third Life
Een paar dagen later werd de Raaltenaar gebeld door de organisatie van het Haags Beatfestival. Of hij niet wat kon maken uit Golden Earring-elpees om aan te bieden aan Earring-bassist Rinus Gerritsen. Dat was geen probleem. “Het werk ‘Third life’ gemaakt uit de dubbel live-LP ‘Second live’ stond bij mij al drie jaar te wachten op het juiste moment en dat was er nu. Het Haags Beatfestival is een soort van reünie van heel veel oude Haagse beatbands. Wie denkt dat het een hoog gehalte rollatorrock heeft, komt bedrogen uit. Enkele bandleden van de oude band Crazy Rockers zijn zelfs al in de 80 jaar maar spelen nog een perfecte muzikale set. Uit onder meer hun werk is de Nederbeat ontstaan met veel invloed van Indobandjes die instrumentale nummers speelden.”

Tijdens het optreden van Hallo Venray begon het te regenen en mocht het publiek massaal op het podium komen om te schuilen, iets wat past bij dit gemoedelijke muziekfeestje. In de aanloop naar het optreden van Rinus Gerritsen, die enkele nummers van de Golden Earring kwam spelen, mocht Zielman zijn kunstwerk overhandigen aan de bassist. Hij werd daarbij geïnterviewd door de presentator. “Hij onderbrak me om te zeggen dat hij mijn woorden later wel zou vertalen. Toen zei ik zoiets als ‘Zal ik ut mar in ‘t plat vertel’n. Misschien verstao ie ut dan want det Haags van jullie kan ik ok niet verstaon’.”

Shocking Blue
Daarmee was het ijs helemaal gebroken en werd het festival afgewerkt met de Urban Heroes en Rob Bolland. Alle artiesten deden daarna samen nog een Haagse medley. “Ik had net met de voormalige manager van Shocking Blue gesproken en de Urban Heroes backstage nog een persoonlijke Edison LP gegeven. Voor mij als muziekliefhebber een dag om in te lijsten. Heel mooi was het om een dag later thuis in Raalte nog een leuke reactie van Frans Krassenburg te krijgen, de allereerste Earring zanger.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.