negende editie van zomers festival bij mensinkbrug in heeten de tone is gezet

“Wat de bezoekers deze negende editie kunnen verwachten? Een tof aangekleed terrein (en de bezoekers mogen hopen dat ze aangekleed thuiskomen, zo schrijft Tone in een persbericht, red.), goeie muziek, koude biertjes, lekker eten en natuurlijk weer heel veel gekkigheid!” laat Sam Bosman van de organisatie enthousiast weten.
“Om Tone optimaal te beleven en wat rond te ‘zweven’ hebben we het terrein dit keer wat compacter gemaakt” vertelt Sam. “Vorig jaar hadden we meerdere grotere podia, dit jaar houden we het bij één groot podium, aangevuld met een tent en een Metal-bar!”

De line up liegt er niet om. “Van bekend tot onbekend, van gek tot bijzonder, van Rock & Roll naar Dance, van Reggae naar de 70’s … We hebben het allemaal!” vertelt Sam. “DJ’s als Dirtcaps, Puinhoop kollektiv en Playground Zero zetten de avond flink op de kop. En niet te vergeten Dj Wallace & the Bruce, een duo dat gegarandeerd voor gekkigheid zorgt!” Verder op het podium het sprookjesachtige Fata Boom met een verrassend, gek en kneiterhard optreden, the The Dubbbeez; de ‘Koningen van de reggae’, Lovin’end (Back to the Sixties), Feest Dj Hessel (party en onzin), B.E.F. Assault System ( fijne plaatjes) en Voltage (70’s Rock & Roll band).

Gekkigheid
Het vrolijke, zomerse festival met de relaxte sfeer, wordt al negen jaar door twee vriendengroepen op touw gezet. “We wilden een keer iets leuks organiseren, maar dan wel helemaal op onze eigen manier” vertelt Sam. “Dus besloten we een sfeervol festival neer te zetten, bedoeld voor een breed publiek, van alle leeftijden.

We houden alles graag in eigen handen, vandaar dat Tone geen sponsoren heeft. De opbrengst investeren we telkens in de volgende editie.
We vinden het leuk om de bezoekers te verrassen met allerlei gekkigheid en sfeer verhogende extra’s. Zo hebben we bijvoorbeeld al een keer een Lourdesgrot nagemaakt met een Mariabeeld. Twee jaar geleden liet de presentator zich met een parachute uit de lucht vallen…
De bezoekers moeten hier met een glimlach binnenkomen, daarom verzinnen we altijd iets speciaals rondom de entree. Zo hadden we al eens een spookhuis als entree. Vorig jaar loodsten we de bezoekers door een partybus bomvol muziek. De entreekaartjes werden ook in de bus afgestempeld! Vanuit de bus kwam je op het festivalterrein terecht. Hoe de bezoekers dit keer de ingang betreden? Nee, dat gaan we nog niet verklappen!”

Trok de eerste editie van Tone’s Summerjam tweehonderd bezoekers, vorig jaar waren dat er al tweeduizend. ”Jong en oud weet het festival te vinden. Een leuk compliment!
Goed nieuws voor de 45- plussers: speciaal voor de oudere jeugd en jongere ouderen heeft Tone een aantal jeugdvrienden (ouwe rockers) opgetrommeld om in de middag (14.00-15.00 uur) eens lekker te gaan rocken! “Misschien kennen de bezoekers ze nog wel uit de goede oude tijd in het Trefpunt. Het illustere dj-trio Hennie, Henny en Robert laat oude tijden herleven!” Voor 45 plussers is er tot 15.30 uur gratis toegang! Dus kom gewoon even binnen wandelen!”

Tone’s Summerjam vindt zondag 20 augustus van 14.00 tot 00.30 uur plaats bij de Mensinkbrug te Heeten. De entree bedraagt 12.50 euro.
staging2.tonessummerjam.nl , zie ook de facebookpagina van Tone’s Summerjam.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.