natuurbericht schotse koe

Het is lekker vroeg. Eerst maar even naar de uitkijkheuvel voor ik op pad ga. Het gruis van het puinweggetje zorgt voor een knisperend geluid onder mijn voeten. Verder is het verrassend stil in de natuur om mij heen.

Eenmaal op de heuvel speur ik de omgeving af. Geen spannende dingen te zien, geen vossen of dassen. Wel een haas en helemaal in de verte wat Schotse hooglanders met kalfjes. Achter het bosje hoor ik een schaap blaten. De lammetjes mekkeren wat terug. Koolmeesje zijn aan de najaarstrek begonnen door al foeragerend door de singels en boomtoppen zuidwaarts te trekken. Ook zie ik al hele groepen kieviten gaan. Rechts voor mij zijn wat geelgorsjes bezig en enkele oeverzwaluwen hangen nog wat rond bij de kunstmatige broedwand. En middenvoor staat een ver van de kudde afgezonderde Schotse hooglander wat voor zich uit te staren in een van de poelen.

Het wandelpad steekt mooi af bij de prachtige paarse heide. Voor de miegempen vlak naast het pad is het nog te koud om naar buiten te komen. Een das heeft hier zitten te wroeten. Boven mij gaan twintig watersnippen richting zuid en nog een grote groep kieviten. Het begint al wat op te warmen als mijn rondje er op zit. Ik groet enkele lange afstand wandelaars die vol goede moed op pad gaan. En waarachtig daar staat de Schotse koe al zeker twee uur en nog steeds op dezelfde plek in het water. …helemaal de kluts kwijt….

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.