mini fair rondom de olsterhof

Achter de Olsterhof, rondom het koetshuis, tonen en verkopen gastexposanten een divers aanbod Engels antiek en oude Franse gebruiksvoorwerpen en verse veldboeketten, rookrollen en stemdernatuuramuletten.

Karen Huizen van kwekerij / bloembinderij Linde’s Hofje presenteert de nieuwe oogst bloemen- of kruidenthee en kan je alles vertellen over de bijzondere stemdernatuuramuletten en hun werking.

Beeldhouwster Marianne Poppenk vindt het een uitdaging om met behulp van tasten tot vormen te komen. Zij werkt met spek- en hardsteen, keramiek, brons, granito en aluminiumcement. De beelden zijn zowel figuratief als abstract, met uiteenlopende thema’s. Poppenk heeft meerdere prijzen gewonnen met haar werk en heeft met regelmaat exposities. Binnenkort vertrekt zij naar Rusland om een workshop te doen met materialen die normaal gesproken in de prullenbak verdwijnen. Tijdens de Mini-fair laat zij beelden zien en kun je haar aan het werk zien.

Op zaterdag komt de Reisgenoot (Maarten van Veen), een troubadour die danst op de lijn tussen pop en kleinkunst. Hij schrijft ontroerende Nederlandstalige liedjes met bijzondere teksten. Of zoals hij zelf zegt: “Ik wil mensen aan het denken zetten, laten lachen en laten voelen.” Hij zingt verhalen met een dubbele bodem die hij begeleidt met een gitaar en een aanstekelijke performance.

Op zondag komt duo ‘gat in de lucht’ met een mix van Funky Folkmuziek en Ierse publiederen. In het samenspel van gitaar (Michiel), mandoline, bodhran (Richard) hoor je de invloeden uit de Hollandse polder, de Balkan, Ierse groene heuvels en Amerikaanse blauwe bergen.
Zuidam Distillers is opgericht door Fred van Zuidam, in 1975 en is een zelfstandige Nederlandse distilleerderij die trots ontleent aan het feit dat ze haar distillaten en extracten op de eigen ambachtelijke wijze verwerkt. Dat wil dus zeggen , zonder het gebruik van kunstmatige kleur-, geur- of smaakstoffen.

Tijdens de Mini-Fair zal er een grote glazen bol met Whisky opgesteld worden. Dinie Mekkering van slijterij De Dom uit Olst laat u op deze twee dagen diverse whisky’s proeven en ruiken waaronder die van Zuidam.

Deze mini-fair vindt plaats in en om de Olsterhof in Olst. Openingstijden: zaterdag 2 september van 10.00 tot 17.00 uur, zondag 3 september van 11.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

Voor meer informatie kunt u ook kijken op: staging2.olsterhof.nl

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.