minder jonge boeren in overijssel dan gemiddeld genomen in nederland

Dat meldt RTV Oost.

Zo telt de gemeente Raalte elf boeren die jonger zijn dan 35 jaar en de gemeente Olst-Wijhe maar acht.

In Vechtdal heeft Ommen tien jonge boeren en Dalfsen slechts zes. 

Het merendeel van de agrariërs – ruim driekwart – is tussen de 35 en 65 jaar oud. De gemeente Zwartewaterland is met 84,2 procent koploper in deze leeftijdscategorie. Van de totaal 139 boeren in Zwartewaterland, zijn er 117 tussen de 35 en 65 jaar.
Uit een eerdere publicatie van het CBS blijkt dat 60 procent van de boerenbedrijven met een 55-plusser aan het hoofd nog geen bedrijfsopvolger klaar heeft staan. “Dit betekent dat de komende tien jaar ruim 15 duizend boerderijen zullen verdwijnen, of dat de bedrijfsopvolging op een andere manier moet worden opgelost,” schreef het statistiekbureau eind vorig jaar.

De volledige map kunt u vinden op de website van RTV Oost.

Of klik hier.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.