maand duurt 7 dagen te lang

Er kunnen veel redenen zijn waarom iemand een keer krap bij kas zit. Soms zijn er onverwacht grote uitgaven omdat bijv. de auto, wasmachine of de TV kapot gaat. Of er worden zorgkosten van je rekening afgeschreven waarop je niet gerekend hebt. Dan is het in veel gevallen passen en meten. Als je wat gespaard hebt kun je dat potje aanspreken. En anders moet er eerst nog wat worden gespaard of geleend om een noodzakelijke uitgave te doen.

Maar het is toch wel anders als je iedere maand opnieuw tot de ontdekking komt dat je te weinig geld hebt om van te leven.   Dan is er structureel iets verkeerd: of je krijgt te weinig geld …en dat kan zo maar….of je geeft te veel geld uit…en dat zou ook zomaar kunnen. In beide gevallen is het goed om eens voor jezelf op een rij te zetten hoe het nu in feite met je inkomsten en uitgaven zit. Het is verstandig om te kijken of je geen geld laat liggen waar je wel recht op hebt, zoals bijv.  huurtoeslag, zorgtoeslag, vrijstelling van belastingen e.d. Mensen die weinig te besteden hebben kunnen nl.in aanmerking komen voor meerdere toeslagen en vrijstellingen van belastingen die het maandbudget aanvullen.  Dat geldt voor mensen met een uitkering, maar ook voor werkenden die een laag inkomen hebben, bijv. omdat ze parttime werken.

Als je wilt weten of je in aanmerking komt voor extra geld kun je dat zelf proberen uit te zoeken op websites zoals “berekenuwrecht” van het Nibud. Je kunt ook een budget-check uitvoeren samen met een vrijwilliger van de afdeling Thuisadministratie van Humanitas Raalte. Dan wordt samen met je gekeken waarop je recht hebt en word je eventueel ondersteund bij het aanvragen van extra inkomsten of vrijstellingen. Als blijkt dat het inkomen wel op peil is en het probleem veeleer bij de uitgaven ligt dan kan een vrijwilliger van Humanitas je ondersteunen bij het opstellen van een budgetplan waarmee je de kosten in de hand kunt houden.

Voor meer informatie en aanmelding voor ondersteuning door een vrijwilliger van de afdeling Thuisadministratie van Humanitas Raalte : mail naar  –  ta.raalte@humanitas.nl    – of bel 06 481 610 70 voor een afspraak.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.