maak samen met overesch ecologische landbouw je eigen soep en sla

Je snijdt de verse producten zelf, maakt een bouillon, gebruikt verse en gedroogde kruiden en maakt vervolgens van deze bouillon een smakelijke en verrassende soep. Of je maakt van verschillende prachtige ingrediënten een heerlijke salade. Smaakexpert Janneke Donders leert je de kneepjes van het vak.

Er wordt voor lokale producten. Neem gerust zelf ingrediënten mee. Bijvoorbeeld groenten of kruiden uit je eigen (moes)tuin of een echte specialiteit uit de omgeving van Raalte. Daardoor kun je jouw soep of salade uniek maken! Zowel kinderen vanaf 8 jaar als volwassenen kunnen kosteloos meedoen. Bij de kinderen verwachten we wel dat er een volwassene mee komt. De workshop start om 15:00 en eindigt om 17:00 uur.

De gemaakte soepen en salades doen mee in een wedstrijd. Zodra jouw gerecht klaar is, zet je het op de foto. De foto’s en recepten worden kort na de workshop via JIJ&Overijssel gedeeld en kunnen geliked worden. De tien deelnemers met de meeste stemmen komen terecht in de top 10. Deze worden tijdens het Provincie Festival op zaterdag 9 september (van 14.00 tot 16.00 uur) opnieuw gemaakt en door een vakjury beoordeeld.

Aanmelden voor de workshop gaat via: staging2.overheerlijk.nu 

Wie wil weten hoe de ingrediënten voor de soepen en salades worden gemaakt kan een wandelroute of één van de vijf fietsroutes langs boerderijen in Overijssel maken. Bezoekers kunnen dan kennis maken met het vakmanschap van de Overijsselse boeren en de kwaliteit van hun producten.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.