loop naar de pomp de gezelligste midzomeravondloop van salland

Het was het afgelopen vrijdagavond weer gezellig druk in centrum van Heino.

Een van de lopers liet weten ‘‘Deze zomeravond loopjes zijn altijd de mooiste en gezelligste”. Starten bij een feesttent, onder het vertrouwde en enthousiaste commentaar van speaker Henk Borgmeijer die alles van hardlopen en van de hardlopers weet, prachtig. Weer of geen weer, volgend jaar ben ik er weer!!

De ruim 300 atleten werden vrijdagavond onder luid gejuich traditie getrouw weggeschoten door de held van Heino 2017 Andre Roelofs. De hardloopwedstrijd eindigde in bierlucht, in plaats van alleen in zweetlucht zoals je bij andere wedstrijden tegenkomt.

Gerja Zielman won de elfde editie van de loop naar de pomp. De snelle atlete uit Heino arriveerde na 10 kilometer door het buitengebied van Heino als eerst in de Hof van Rakhorst.
Helemaal solo kwam ze over de finish bij de loop naar de pomp. Gerja noteerde een tijd van 41.01. Sarah Lynn Reuver uit Wijhe kwam als tweede over de finish zij liep de 10 kilometer in 42 minuten en 32 seconden.

De zege bij de mannen op de 10 kilometer ging naar Ralph Schepers uit Ommen. Hij kwam binnen in een recordtijd van 36 minuten en 21 seconden.

Verheugend was wederom de flinke opkomst van de kinderen. Het enthousiasme waarmee gelopen werd, of het nu ging om de getrainde kinderen met ervaring of de nieuwelingen maakte niet uit. En dan na afloop de verhitte gezichten soms uitgeput en anderen slechts licht vermoeid, maar allen hadden genoten van de aanmoedigingen door de omstanders. Trots toonden ze de gewonnen medaille aan de meegekomen opa’s en oma’s.

Bij de meisjes kwam als eerste aan Sanne klein Overmeen de jongens was Stan Van der Vegt, beide uit Heino.
Voor alle uitslagen zie mijninschrijving.nl/uitslagen  

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.