lezing over de wolven

De wolf staat de laatste jaren regelmatig in de belangstelling, met name omdat er een aantal waarnemingen zijn geweest in Nederland en in het grensgebied van Nederland en Duitsland.

Roel Korbee volgt de terugkeer van de wolf in West Europa al langere tijd. Mede door zijn kennis en ervaring geeft hij regelmatig voor en namens Staatsbosbeheer, ook in de landelijke media, bericht en voorlichting over de wolf. Mede door de inspanningen van Roel is bevestigd dat het echt een wolf was die vorig jaar een bezoekje aan Beuningen bij de Lutte bracht. Daarnaast doet hij in Zweden op persoonlijke titel ook onderzoek.

Het aantal wolven in Duitsland neemt toe. De verspreiding van de wolf is dan ook niet te stuiten. Een uitstapje over de grens naar Nederland zal in de toekomst vaker gebeuren. Wat staat ons te wachten? Wat is de leefwijze van de wolf en welk sociaal gedrag vertoont de wolf? Wat is de rol van de wolf in het ecosysteem? Wat zijn de uiterlijke kenmerken van een wolf en hoe gebruikt het dier zijn zintuigen? Op deze en veel andere vragen over de wolf krijgt u tijdens deze avond een antwoord.

De deur gaat om 19.30 uur open en de lezing begint om 20.00 uur. De kosten voor deze avond zijn 7,50 euro inclusief een kop thee of koffie bij ontvangst en in de pauze. De lezing duurt ongeveer twee uur. U kunt zich opgeven via de website van Staatsbosbeheer.

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.