lauk veilige afstand

Uiteraard pikte de gemeente Raalte deze tweede plaats niet en sloeg terug. Een oproep voor onveilige verkeerssituaties leverde vierhonderd locaties op. Je kunt dus niet meer veilig de weg op in deze gemeente. Helaas is het aantal ongelukken binnenshuis veel groter dan in het verkeer, dus wat moet je?

Veilig voel ik me wel bij het idee dat als een IS-terrorist in Amsterdam de weg vraagt naar Salland, de kans groot is dat hij met bomgordel en al heel ergens anders ontploft. Of zoals Ali B het tijdens de Sallandse Cabaretavond zei; ‘Ik moet na elke aanslag weer afstand nemen van IS. Daarom treed ik nu op in Raalte want meer afstand kun je niet nemen.’ Zijn rappende vriendje Boef merkte dat Raalte zelfs nog verder was dan gedacht toen hij vrijdagmiddag kwart voor drie vanuit Amsterdam weg reed voor zijn optreden. Leuk, zo’n berichtje aan Stöppelhaene, maar niet als je om half 4 moet optreden…. Het Wiejese Cabaret daarentegen vindt de afstand Wijhe-Raalte al heel wat. En noemt als woonplaats van wethouder Gosse Hiemstra (het verre Deventer) gewoon ‘het buut’nland’.

Afstand en veiligheid zijn dus relatief maar toch maken we onszelf graag bang. Op social media komen al meldingen voorbij. In de Twickel in Raalte-Noord werden twee verdachte mannen gezien, zo zei een ijverige agent op Twitter. Dat bericht werd breed gedeeld. Hadden ze wat gedaan, moesten ze aangehouden worden, waren ze gevaarlijk? Nee, maar ze waren hard weggerend… Dat is anno 2017 aanleiding genoeg om hun signalement door te geven. Witte gympen, licht getint, zwart haar waarvan eentje met krullen. Je kon de reacties bijna horen; het is altijd wat met die getinte mensen! En die verdwenen putdeksels zullen ze ook wel gestolen hebben. Dat laatste leek mij onlogisch want dan ren je niet hard weg. Toen ik dat signalement nog eens las, werd het me opeens duidelijk; het waren twee Zwarte Pieten van het Sint Show Paleis op verkenning.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.