lauk buurtapp

Ik vind het best een goed idee. Alleen, ik twijfel nog. Ik ben nu al lid van een snel groeiend aantal apps, waaronder die van ons eigen hofje, maar ook van gezin, familie, vrijwilligersclubs, vieringen van 50-jarigen, Burgernet en ga maar door.

Veel deelnemers hebben de drang om veel gebruik van zo’n app te moeten maken. Het kost toch niks tenslotte. Dan lees je dus een oproep of mensen nog zegeltjes van Appie over hebben. Dat is op zich geen probleem, alleen laat vervolgens bijna iedereen weten of hij/zij die wel of niet heeft.  Dat levert na die oproep dus de eerste serie berichten op. Vervolgens komt dan de tweede serie waarbij afgesproken wordt wanneer die zegeltjes wel of niet gehaald of gebracht kan worden. In de derde serie apps volgen dan de bedankjes en ‘Graag gedaan’.

Zo’n simpele oproep is daarmee goed voor tientallen nieuwe berichten. Ook bij andere apps zie ik dat. Er zijn avonden dat sommigen zoveel tijd over hebben dat het ene na het andere berichtje op de smartphone verschijnt.

Op een beetje goede dag heb je dus al snel 50 berichtjes die je moet nalezen. Nou ja, moeten, je wilt dat zelf. Want stel je voor, er kan een belangrijke of nuttige waarschuwing tussen zitten. Meestal gaat het om getinte mannen. Recent ging het om van verdachte types in een blauwe FIAT. Waarschijnlijk Italiaanse pizzabezorgers denk ik dan. De FIAT was trouwens niet eens in onze buurt gezien maar elders in het dorp. Door de moderne digitale snelheid moet ik dus ook gaan uitkijken naar blauwe Italianen. Want als dat gebeurt moet ik direct alle buurtgenoten waarschuwen. Die mij op hun beurt natuurlijk melden dat zij die auto wel of niet hebben gezien maar toch hun dank uitspreken. Waarna ik hen weer bedank voor hun bedankjes. Zo wordt het dus dagwerk om alles bij te houden.

Ik ken al enkele buurmannen die het teveel is geworden. Die hebben zich teruggetrokken uit de buurtapp. Die melding krijgt vervolgens iedereen te zien. Er stiekem tussen uit piepen is er namelijk niet bij. Voor mij staat app inmiddels voor Altijd Persoonlijk Paraat.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.