Home / archiefcentraal / koopman vergroot voorsprong in assen

koopman vergroot voorsprong in assen

In de QP2 nam Koopman revanche, door de snelste tijd neer te zetten. De tijden in QP2 waren echter door wisselende weersomstandigheden langzamer, waardoor de tijden uit QP1 bepalend bleken voor de startopstelling tijdens de GAMMA racing Day.

Na de start kwam Koopman in een groep van negen coureurs, onder wie alle toonaangevende Yamaha R3 Cup coureurs en een aantal wildcardrijders. De groep wisselde voortdurend van positie en na een groot aantal schermutselingen wist Koopman, na het schrappen van de wildcardrijders, als derde van de Yamaha R3 Cup rijders over de streep te komen.

Koopman: ‘Niet tevreden. De start was niet goed en ik kon in het gedrang door een tekort aan snelheid niet bij de kop komen. Ik bleef achteraan de groep hangen. Toch mag ik met P3 niet klagen, want directe concurrent Mijwaart kwam na mij binnen.’

Uitslag Tussenstand
1 De Bruin 1 Koopman 178 punt
2 Gierkink 2 Mijwaart 136
3 Koopman 3 De Bruin 129

De volgende twee races staan gepland komend weekend tijdens het IDM weekend, opnieuw in Assen.

Lees ook

Egbert den Daas opnieuw lijsttrekker van Lokaal Alternatief

HEINO – Lokaal Alternatief heeft de lijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen in de gemeente Raalte …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.