johnny de mol vreselijk als je op je 11e in een vrouwenopvang belandt

Foto: Hans Verleur

Fahima (nu 16 jaar): “In de opvang vond ik het vreselijk. De unit die we kregen was klein. Ik heb me letterlijk vergeten gevoeld. Alle aandacht, hulp en therapie ging uit naar mijn moeder. We hebben er uiteindelijk anderhalf jaar gewoond omdat het erg lang duurde om een huis voor ons te vinden. De periode in de vrouwenopvang is een hele moeilijke tijd in mijn leven geweest.”

Johnny: “Sinds 2015 is Fahima betrokken bij Het Vergeten Kind. Ik heb haar zien groeien tot een krachtige, welbespraakte vrouw.”
Fahima: “Het Vergeten Kind heeft mijn leven weer een doel gegeven. Ik zit in de jongerenraad van de stichting en ik grijp elke kans aan om me hard te maken voor andere kinderen. Zo hoop ik de politiek wakker te schudden.”

Eén grote, liefdevolle plek
Johnny: “Voor tienduizenden kwetsbare kinderen willen we midden in ons land één grote, liefdevolle plek bouwen waar zij een onbezorgde tijd kunnen beleven: Het Huis van Het Vergeten Kind. Daar werken we nu aan. Tijdens de vele vakanties en evenementen krijgen de kinderen aandacht en positieve ervaringen. In dit ‘Huis’ kunnen kinderen weer gewoon kind zijn en zich ontwikkelen.”

De VriendenLoterij PrijzenMarathon staat dit jaar in het teken van Het Vergeten Kind. Door nu mee te spelen maakt u kans op mooie prijzen en steunt u de bouw van Het Huis van Het Vergeten Kind. De actie loopt tot en met 30 september. Kijk voor meer informatie op https://staging2.vriendenloterij.nl/het-vergeten-kind/ . 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.