jenny wonink wesepenaar van het jaar

Ouderwets gezellig
Na het openingsprogramma met ‘De Pompedoers’ verzamelde iedereen zich buiten voor de badeendenrace. Het was een mooi gezicht toen de tientallen knalgele eendjes te water werden gelaten en nek aan nek richting de finishlijn dobberden. Rick Lunenberg had op de snelste eend gewed. Iets later op de avond klonk het startschot van de crossloop. De tent werd ondertussen aangekleed met gehaakte gordijntjes, ouderwetse tafelkleedjes en de obers deden hun vlinderstrik alvast voor. Ben Lansink, de spelers van Tempo en de tafelgoochelaar hebben er met elkaar voor gezorgd dat het beregezellig was in de tent. Voor Jenny Wonink-de Graaf was het helemaal een avond die ze niet snel zal vergeten. Zij werd benoemd tot Wesepenaar van het Jaar. Voorzitter Hans van Tartwijk vertelde dat Jenny zeer actief betrokken is (geweest) bij Tempo, bij het verzorgen van ouderenmiddagen op de Brouwershof, bij Vrouwen van Nu en bij het kerkkoor. Bovenal is zij iemand die in de anonimiteit heel veel voor anderen doet.

Veel activiteiten
De tweede kermisdag begon met de kinderspelen. De brandweer had, zoals elk jaar, ontzettend leuke spellen bedacht waarvan de oudste kinderen met volle teugen genoten. De iets jongere kinderen konden hun energie kwijt in het survivalparcours. Na de ‘Gas d’r bie’ cross was het druk in het crosscafé. De jongens van de band Alive wisten er met hun enthousiasme weer een gezellige boel van te maken.
Schutterskoning 2017: Vincent Achtereekte
De oecumenische dienst werd zondagochtend goed bezocht, waarna men kon aanschuiven voor het frühshoppen. De mountainbikers startten om 11.00 uur en iets verderop, bij het Wapen van Wesepe, vertrokken zo’n kleine 100 brommers in de toertocht. Het bubbelvoetbal en watervolleybal waren ook een schot in de roos. De deelnemers genoten zichtbaar en het was ook superleuk om naar te kijken. Het was een prachtige middag voor het vogelschieten. Zonnetje er bij, tafels en stoelen naar buiten, volop genieten; zomerfeesten ten top! Dit keer een jonge schutterskoning; Vincent Achtereekte. Nog maar 19 jaar oud, maar zijn kameradengroep heeft al een boog voor hem neergezet. Mooi om te zien dat de tradities in stand blijven. De Perfect Showband zorgde voor een grandioze afsluiting van een geweldig weekend.

Wesepe kan terugkijken op een prachtig kermisweekend. Foto’s van het weekend zijn te vinden op staging2.zomerfeestenwesepe.com.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.