Home / archiefcentraal / hoonhorster klapmutsje gepresenteerd tijdens dorpspleinfeest

hoonhorster klapmutsje gepresenteerd tijdens dorpspleinfeest

Meerdere vrijwilligers hebben eind mei, begin juni vlierbloesems geplukt in Hoonhorst en omgeving. Eind juni zijn deze ontsteeld en in het vat gegaan bij Neerlands Wijnmakerij in Bentelo met een aantal andere ingrediënten. Jonnie Boer heeft hiervoor het recept aangeleverd. De likeur is ongefilterd, het kan dus zijn dat er iets depot onder in de fles zit. Volgens de bottelaar is dat juist een kwaliteitskeurmerk.

De naam klapmutsje is in 2012 bedacht door een aantal inwoners van Hoonhorst. In de Marke Lenthe, nabij het huis de Hoonhorst, bestond in 1820 al een tapperij, genaamd de Klapmuts. Deze tapperij stond pal tegenover het huidige pand van Café Restaurant Zalen Kappers. Het was toentertijd al een pleisterplaats voor reizigers aan de belangrijke verbindings- en handelsroute tussen Archem en Ierthe. Deze rol is later door CRZ Kappers overgenomen.

Met het Anjerpunt Hoonhorst als toeristisch informatiepunt, Vechtdalbelevingscentrum en één van de daken van het Kulturhus Hoonhorst met bibliotheek, is dit alleen maar versterkt. Bij Anjerpunt Hoonhorst is een aantal streekproducten te koop, waaronder het Hoonhorster broodje en na 27 augustus komt daar nog het klapmutsje bij.

Lees ook

Oosterhuis zangdienst in Wesepe

WESEPE – Op zondag 19 september vindt in de Protestantse kerk van Wesepe weer de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.