het geheim van fredricson op csi ommen gaspedaal intrappen

“Ik wist op voorhand dat het een snelle barrage ging worden met zoveel snelle ruiters. Als laatste moest Marcus Ehning van start en dan weet je het wel. Het gaspedaal intrappen als je in de top wil finishen”, lacht Peder Fredericson. Zijn H&M Carat Desire, die met zijn negen jaar ook al rubrieken op 1.55m hoogte heeft gesprongen, ontwikkelt zich tot een heel snel paard. “Het is ook een heel talentvol paard. Twee weken geleden werd hij zelfs vierde in de Falsterbo Derby. Hij kwam als vijfjarige al bij ons op stal. Heel erg ervaren is hij niet, maar hij sprong deze week fantastisch. Het is ook heerlijk rijden hier. Een concours met een goede atmosfeer en vriendelijke mensen.”

Ongeacht hoe Peder Fredericson morgen in de Grote Prijs rijdt met H&M Cristian K (v. Namelus R), hij mag na afloop van het concours zijn hand ophouden bij de kassa. Zijn zeer getalenteerde stalamazone Stefanie Holmén sprong zich ook volop in de prijzen. Peder’s EK-paard H&M All In is ook op CSI Ommen. “Maar alleen voor training. In Falsterbo werd hij nog tweede in de Grote Prijs. Dit weekend wat rust voor hem, daarna verblijven we even bij Willem Greve op stal en daarna door naar Münster, onze laatste voorbereiding op het Europees kampioenschap.”

Ehning & Porter
In de Medium Tour finale om de Elanco Animal Health & European Lease Company ging de tweede prijs naar de Duitse topruiter Marcus Ehning met Calanda (v. Calido I), gevolgd door de Amerikaan Lucas Porter op Diamonte Darco. De Porter-familie had een topavond, want Lucas won de 1.50m BPV Belastingadviseurs Trophy met B Once Z (v. Baloubet du Rouet). Jur Vrieling werd knap tweede op Acascia (v. Diamant de Semilly), voor tweevoudig olympisch kampioen eventing Michael Jung met Fischersolution (v. Carthino Z).

Het super spectaculaire Knock Out springen, waarbij steeds twee ruiters tegelijk van start gaan in een spiegelparcours, was het slotstuk van de avond. Na vier omlopen bleek de Italiaan Piergiorgio Bucci de beste te zijn met Caleste (v. Nabab de Reve). Annemarie Kuipers finishte als tweede op Happy Girl (v. Zirocco Blue).

America first
De overige winnaars vandaag waren Amerikaanse amazones. Katherine A. Dinan won de 1.30m Agrifirm Trophy, waarbij Madée Schuttenbeld en Marcus Ehning tweede en derde werden. Emma Marlowe won de 1.20m Heisterkamp Dranken Trophy, gevolgd door Dennis van den Brink en Ilse Tolboom.

Morgen, zondag, staan er nog drie rubrieken op het programma. Na de 1.40m Grote Prijs voor CSI1*-deelnemers gaat om 15.15 uur de 1.60m Grote Prijs van het Vechtdal van start, een kwalificatiemoment voor de Wereldruiterspelen in 2018 in Tyron.

staging2.csiommen.nl 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.