hersenstichting zoekt vrijwilligers

In Nederland zijn er zo’n 260.000 mensen die lijden aan dementie. Dat aantal zal in de komende jaren explosief stijgen.  De cijfers zijn schrikbarend; één op de drie vrouwen en één op de zeven mannen krijgt uiteindelijk dementie in het leven. Dementie tast niet alleen het geheugen aan. De ziekte verwoest het leven van de patiënt én zijn omgeving. Dementie is nu nog niet te genezen. Nog niet. Door onderzoek weten we inmiddels dat eiwitstapeling in de hersenen een rol speelt bij verschillende vormen van dementie. Deze stapeling speelt ook een rol bij bijvoorbeeld de ziekte van Parkinson en Multiple Sclerose.

Meer geld is nodig voor meer onderzoek om grote doorbraken in hersenonderzoek mogelijk te maken. En u kunt ons daarbij helpen door mee te werken aan onze jaarlijkse collecte in februari. Met uw hulp komt de dag dichterbij dat we dementie kunnen genezen of zelfs voorkomen.

Als u de hersenstichting wilt helpen door in februari te collecteren in uw eigen buurt, kost u dat hooguit twee uurtjes tijd. Een andere mogelijkheid is te helpen bij de organisatie van de collecte. Dit kost iets meer tijd, maar kunt u ook samen doen. Deeltaken zijn ook mogelijk. Kom in actie en geef u op, dat kan op staging2.hersenstichting.nl onder het kopje steun ons – collecte of stuur een mail naar collecte@hersenstichting.nl Tijdens kantooruren kunt u ook bellen tel. 070 – 360 48 16.

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.