heino aktief en hwv organiseren jaarlijkse ondernemersverkiezing

Een mooi initiatief dat wordt opgenomen in het Ondernemersuurtje. Een noodzakelijke ingreep, vertelt Bram Steijn. “Het Ondernemersuurtje werd kleiner en kleiner met vorig jaar als absoluut dieptepunt. Toen waren we slechts met acht personen vertegenwoordigd. Als HWV en Heino Aktief hebben we toen bij elkaar gezeten en het idee geopperd om er meer een borrel van te maken. Iedere ondernemer moet aanwezig kunnen zijn. Of je nu wel of niet sponsor bent van de Pompdagen”, aldus de voorzitter van Heino Aktief die er graag aan toevoegt dat Rabobank is opgestaan als sponsor van de ondernemersborrel en er daarom ook zijn naam aan mag koppelen.

Ontmoeten en netwerken
Natuurlijk draait het in zo’n Ondernemersuurtje vooral om de ontmoeting en het netwerken met collega-ondernemers. Ook al ontmoeten de meesten elkaar deze Pompdagen wel vaker… Maar het is wel fijn als je het programma enigszins kunt opleuken. De evenementencommissie van Heino Aktief onder aanvoering van Maeike Blauw kwam daarop met het idee om jaarlijks een ondernemer in het zonnetje te zetten. “Zeg nu zelf, is daarvoor een betere gelegenheid dan het podium van de Pompdagen”, stelt Steijn retorisch.

In de aanloop naar het dorpsfeest is het bedrijfsleven benaderd om ondernemers te nomineren. Zowel leden als niet-leden van een ondernemersvereniging konden een voordracht doen waarbij het niet uitmaakt in welke bedrijfstak ze actief zijn. “Wel vinden we dat de ondernemer zich minstens drie jaar lang bewezen moet hebben, een solide imago moet hebben in de eigen branche en de voormalige gemeente Heino en aantoonbaar maatschappelijk betrokken moet zijn.”

Genomineerden
De voordrachten zijn verzameld door een speciale toetsingscommissie. Daaruit zijn drie kandidaten geselecteerd die aan de hand van een puntensysteem en bedrijfsbezoeken zijn beoordeeld. Inmiddels zijn de stemmen geteld en de jury-rapporten opgemaakt. Apotheek Heino, N35 Media en De Goede Keus, jouw feestwinkel zijn genomineerd voor Ondernemer van het jaar 2017.

De winnaar gaat op 17 augustus met een prachtige award naar huis. En natuurlijk met de eer in de geschiedenisboeken te worden opgenomen als de eerste Ondernemer van het Jaar.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.