groenlinks raalte wil megastallen te verbieden

GroenLinks Raalte constateert dat er in de gem. Raalte, in Mariënheem in het bijzonder, grote weerstand is tegen de komst van een megavarkensstal langs de N35, zo ongeveer ter hoogte van restaurant de Bagatelle. GroenLinks constateert ook dat er in het algemeen steeds meer weerstand is tegen grote megastallen.

Dat bestuurlijk Raalte toch vergunning voor megastallen geeft lijkt een politieke keus, denkt GroenLinks, geen keus die gebaseerd is op voldongen regelgeving. “In Salland zijn gebieden waar de landbouw de ruimte kan krijgen (LOG’s). Die Landbouwontwikkelingsgebieden zijn al van jaren terug, We willen die wel eens herzien hebben. Daar komt bij dat de megastal in Mariënheem niet eens in zo’n gebied valt. Dus verbieden lijkt wel degelijk een optie.”

“Waar een wil is, is een weg”, vindt GroenLinks. “Toen Raalte van het betaald parkeren af wilde, is de gemeente ook overstag gegaan. Je hoeft nu niet meer te betalen als je je auto in het centrum zet, maar betalen we met z’n allen via de belastingen de parkeervoorziening. Die werkwijze moet voor de megastal in Mariënheem ook mogelijk zijn. Laten we in elk geval eens beginnen met dat te onderzoeken!”

GroenLinks is tegen megastallen “omdat zowel dier als mens daar niet beter van worden. We vinden een megastal verwerpelijk wegens dierenleed en omdat het rondom zulke grote stallen ongezond leven is. Ze zijn ook niet aantrekkelijk voor recreanten.”

staging2.raalte.groenlinks.nl 
groenlinksraalte@outlook.com 

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.