groenlinks raalte steunt de gemeente raalte in de landschapsprijs

Om de prijs in de wacht te slepen stelt GroenLinks Raalte voor snel een aantal maatregelen te treffen. Zo zou Raalte een principebesluit kunnen nemen geen megastallen binnen haar gemeente te dulden. Megastallen hebben de grootte van fabrieken en ze zijn per definitie lelijk in het buitengebied. Ook stelt GroenLinks voor boeren vriendelijk te verzoeken het hooi dat ze tegenwoordig in grote plastic rollen verpakken, uit het zicht te onttrekken voor passanten. Een mooie meidoornhaag rondom de opslagplek voegt meteen een historisch landschapselement toe.

Ook stellen ze voor dat de gemeente zaadzakjes uitdeelt die burgers tijdens een wandel- of fietstocht over het platteland in de berm kunnen gooien. Binnen de kortste keren heb je dan een wilde bloemenzee waarmee je de monocultuur van gras en maïs te lijf kunt gaan. Bijen zijn daar maar wat blij mee. Als Raalte de bermen dan niet eerder maait dan na het broedseizoen hebben vogels meteen meer overlevingskans.

Ook zouden we boeren willen stimuleren te innoveren door hun land te gebruiken als voedselbos of om meer diverse producten te verbouwen. 
Innoveren, je kunt ervoor kiezen.

GroenLinks Raalte

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.