gewoon carolien emotie energie laten stromen levenskracht

Haar ouders helpen haar door veel duidelijkheid te geven over hun grenzen, hun zienswijze, maar geven ook ruimte voor haar emoties. In mijn zienswijze krijgt deze jongedame deze mogelijkheden niet voor niks op haar pad. Zij kan mensen met haar zang of toneelspel nu al aanraken. Veel gevoelens gaan door haar heen, ze leert de emoties er te laten zijn, en daardoor te onderscheiden en later omvatten. Als er onvrede in haar is, kan het zijn dat ze boos is. Maar onder boosheid valt bij haar; Boos, rancuneus, verbolgen, woedend, verontwaardigd, razend, kokend, kwaad, furieus. Dat zijn diepgaande en krachtige energieën. Je begrijpt dat dit ook erg veel energie, aanwezigheid, geduld, begrenzing en liefde van haar ouders vraagt. Als ze vermoeid is, ervaart ze emoties als afgemat, uitgeput, slaperig, beverig, futloos en leeg. Soms is ze vermoeid en ook verward door verschillende oorzaken. Bij verwardheid ervaart ze verschillende stadia in zichzelf als in tweestrijd, ambivalent (dubbel gevoel), verbaasd, onthutst, verloren, perplex.

Dit zoekt ze niet op, het gaat spontaan. Zo leert ze ook gedrag. Bij overlijden van een geliefd iemand is ze zoekend in welke emotie ze kan laten zien op welk moment. Ze leert nu dus emotie-energie te ervaren, omvatten en gebruiken op een moment dat het passend is. Nu in haar eigen belang, maar zij wil de wereld graag mooier maken, dus later in belang van het geheel. Soms komt het wat dramatisch over, maar ze leert dan waar een grens ligt. Je begrijpt dat haar emotioneel onderscheidingsvermogen groot is. Als al deze emotie-energie kan stromen, heeft ze veel levenskracht. Emoties kunnen voelen heeft te maken met de energiecentrum in de basis van ons lichaam. Daar is de energie bij veel mensen nog heel erg dicht en daardoor minder ontwikkeld. Zij voelen deze zaken (nog) niet zoveel.

Door kleine ‘ontwikkelingsmoeilijkheidjes’ zoals bijvoorbeeld verraad door vriendinnetjes kan de energie ook weer gemakkelijk ‘bevriezen’ daar. En ook als deze dame niet ‘ín het moment’ is, bijvoorbeeld denkt; ‘ik ben niet goed genoeg voor het komende optreden’, dan blokkeert of verhardt de energie. Zo blokkeert de levenskracht al een beetje. Dan kan er weer een sterk verlangen omhoog komen om de levenskracht weer in beweging te zetten. Zo brengt ze elke keer de tegenstrijdige aspecten van haar persoonlijkheid en Zelf samen, blijft er veel levenskracht door haar lichaam gaan en leert ze steeds meer haar Zelf (ziel) belichamen.
Reageer gerust; info@carolienjonkman.nl 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.