gerlant eiergekte 2

CickFriend,de naam kan ik wel om grinniken. De eigenaren hebben duidelijk de regels overtreden en de boeren voor gelogen, maar over de naam van hun bedrijf niet. Zij zijn wel echte kippen vrienden, zorgden er voor dat bloedluizen vernietigd werden. Dat het een probleem is die beestjes is wel zeker anders hadden de heren niet zo gauw een zo’n groot klanten bestand gehad.

Zelf jaren kippen gehad, een stuk of 8 in een rennetje met uitloop, echte scharrel kippen. Zelf gebouwd, nieuwe planken, nieuw gaas. Allemaal nieuw materiaal. Na een paar jaar was het op een gegeven moment niet meer prettig om de eieren uit te halen. Die stomme beestjes zag je niet maar ze sprongen boven op je en kriebelden je waar het maar kon. Alles geprobeerd om ze kwijt te raken, elk middel wat verkrijgbaar was in de handel maar werd daar verteld, het echte goede spul mag niet meer verkocht worden. Ook wat ouwe mannetjes in het bejaardenhuis gevraagd wat ze vroeger gebruikten.

De enige echte remedie was volgens de heren om het hok in de fik te steken. Ook een keer het hok een winter leeg laten staan en regelmatig met diesel in gespoten. De volgende koppel kreeg ze weer en het slimste was het dierenleed. Die kippen pikten zich zelf helemaal suf en soms hoorde je ze daar bij gillen. De kippen zijn weg en het hok is in vlammen opgegaan. De eieren kopen we wel in de supermarkt, ik wil die ellende niet meer zien.
Eieren, het zit overal in en we kunnen niet zonder. In ons beslag, in de mayo en noem maar op, zelfs de grootste dierenactivist eet ze nog via zijn vegetarische vleesvervanger.

Nu is mijn vraag eigenlijk: wat vinden jullie nu erger, een beetje Fipronil waar je niet dood aangaat of het dierenleed?
gerlant@sallandcentraal.nl 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.