gerlant ben jij hitler

Lees hier de column van Joep van het Hek.

Een vriendin van mij deelde een openbrief van haar vakgroep-voorzitter Ingrid Jansen in het NRC met deze woorden. “Joep van ’t Hek zegt dat ik een Hitler ben omdat we varkens houden. Wat heb ik fout gedaan?”
“Volgens ons zijn er inderdaad ook gewoon grenzen. En die grenzen overschrijd je op het moment dat je onze boeren met Hitler gaat vergelijken.” Was in het kort samengevat het repliek.

Zelf had ik Joep zijn column ook gelezen en me afgevraagd hoe ver je als columnist maar ook als krant kon gaan. In alle hectiek van de laatste weken omtrent de agrarische sector heeft iedereen er wel wat over te zeggen. De reacties op sociale media hebben me iets goed duidelijk gemaakt, we leven in een land vol met nazi’s. Een hele bevolking die als bloedhonden de tanden in de agrarische sector zet.

Organisaties als Varkens in nood, Wakkerdier maar erger nog Foodwach vervuilen het denken en mensen die hen beargumenteerd tegenspreken worden geblokkeerd. Lees de blog van Liesbeth Oerlemans (.com) maar. Ik weet wat zij bedoeld, ik ben ook al diverse keren geblokkeerd en door facebook op het strafbankje gezet omdat mijn opmerkingen niet passend zouden zijn en in strijd met richtlijnen.

Ik begrijp die nazi’s wel, boeren hebben een paar van de meest essentiële levensbehoeften in handen. De voedselvoorziening en het beheer van grote delen van het platteland waar elke burger naartoe gaat om even te relaxen, de hond uitlaten of om te vissen. Hun belangen lijken andere dan de uwe. Boeren beheren dat niet alleen, ze zijn er eigenaar van. Bepalen wat daar gebeurt. Het wie betaald, bepaald principe gaat ook daarin vaak op. Dat is beangstigend, dat is de onderliggende gedachte van veel van die domme (Maar eigenlijk bange) reacties. U heeft geen idee meer wat er eigenlijk gebeurt op het platteland, hoe uw eten word geproduceerd.

In deze tijden van welwaard waar mensen huisdieren als kinderen zien, verheerlijken en als gelijkwaardig behandelen en begraven is het niet te begrijpen dat een boer ook van zijn dieren houd, hen vertroeteld en het allerbeste geeft wat hij te bieden heeft zolang het bij hem is. Ook niet dat die boer wel afscheid moet nemen omdat zijn dier voedsel voor mensen is. Zijn dieren ook in honden en katten voer verdwijnen omdat als dat niet gebeurd die lieve poes uiteindelijk als het geen eten krijgt een wild beest is wat zijn instinct volgt en de tanden in een vogeltje of wat anders zet.
Die mensen begrijpen niet dat dieren bij een boer ook ziek kunnen worden met ontstekingen, breuken en noem zo maar op net als hun huisdier.

Maar op een boerderij zijn er een paar meer dieren bij elkaar. Die mensen weten niet dat op elke moderne boerderij er een zieken afdeling is, een ziekenhuis voor dieren. Weten niet dat die zogenaamde dierenvriendenclubjes als ze weer eens beelden maken in een stal dat altijd daar doen. Alles voor misleidende beeldvorming maar nooit zeggen hoe het echt in elkaar zit want dan betaald u hen geen lidmaatschap meer.

De nazi’s begonnen met een klein clubje extremen die hun waarheid vertelden. Toen Hitler opstond als hun leider en ze via een geoliede propaganda machine heel langzaam het volk achter zich kregen werd een complete natie een gruwelijke moord machine. Sprak je tegen, werd je (mond) dood gemaakt. Dat zelfde gebeurt nu in ons kikkerlandje maar dan vermoorden we collectief geen joden maar onze boeren. Het is nog afwachten tot de ‘Hitler’ opstaat, dat is het punt waar we nu zijn.

Ik ga er maar van uit dat Joep niet stom maar dom is, zeker geen Hitler.

gerlant@sallandcentraal.nl 

 

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.