geregistreerd partnerschap in salland en vechtdal steeds populairder

Dat meldt RTV Oost.

In de gemeente Olst-Wijhe is bijna de helft van het aantal afgesloten verbintenissen een partnerschapsregistratie: 46,8 procent. Ook in Raalte (38 procent), Hellendoorn (33,1 procent) Ommen (31,6 procent) en Dalfsen (31,1 procent) wordt veel voor een partnerschap gekozen.

Partnerschap in kleine gemeenten populairder
In kleine gemeenten wordt doorgaans vaker gekozen voor een partnerschap dan in grote steden. Volgens het CBS heeft dit deels te maken met het aandeel inwoners met een migratieachtergrond. Met name Turken en Marokkanen kiezen minder vaak voor een partnerschap en vaker voor een huwelijk.

In 2016 gingen in Nederland 15.700 stellen een geregistreerd partnerschap aan, een kwart meer dan een jaar ervoor. Het aantal huwelijken bleef stabiel, vorig jaar stapten ruim 65.000 stellen in het huwelijksbootje. In totaal was 19,4 procent van het aantal afgesloten verbintenissen een partnerschap.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.