gemeente raalte stemt in met tweede megastal in marienheem

Om die 4500 varkens te houden moeten stallen gebouwd worden met een verdiepingsvloer. De buren tekenden bezwaar aan, maar dat werd niet gehonoreerd.

Volgens de definitie gaat het overigens niet om een megastal. Het betreft hier vleesvarkens en dan heet het bij 7500 varkens pas een megastal. “Wij vinden 4500 varkens even goed mega”, stelt GroenLinks.

GroenLinks Raalte vraagt zich af hoe makkelijk burgemeester en wethouders dit soort vergunningen kunnen verstrekken en waarom geen enkele politieke partij hier tegen te hoop loopt. “Kennelijk vinden ze dierenleed en gezondheid van burgers minder erg dan wij.”

Als GroenLinks Raalte een raadszetel(s) haalt tijdens de verkiezingen in maart, wordt een van de speerpunten dat het in Raalte onmogelijk moet worden nog megastallen te bouwen. “We vinden standaard van dierenwelzijn in megastallen onacceptabel en vrezen ook voor de gezondheid van de buren. Megastallen zijn ook lelijke obstakels in het landschap!”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.