enorme proeftuin in raalte voor duurzame land en tuinbouw

Dat meldt RTV Oost.

Onderzoekers uit binnen- en buitenland kunnen straks hun innovatieve ideeën testen. Datzelfde geldt voor studenten en beginnende of bestaande bedrijven.

Hoe komt het eruit te zien?
The Green East wordt een kleine nederzetting, bestaande uit huisjes waar studenten tijdelijk kunnen wonen. Ook komen er kassen, laboratoria, kantoren en veel vruchtbare grond in de buitenlucht. Op het terrein aan de Drosteweg was voorheen de varkensproefboerderij van Wageningen University & Research gevestigd.

De samengebalde kennis op het gebied van land- en tuinbouw moet volgens de initiatiefnemers, vader André en dochter Annelie Jansen, leiden tot een voortdurende kruisbestuiving van nieuwe inzichten.

Regio
Ook verwachten zij een versterking van de regionale economie. Zo is het de bedoeling dat jonge onderzoekers die met succes een innovatief idee hebben uitgetest, zich met hun nieuw op te starten bedrijf in Salland vestigen.

Verder hopen de Raalter ondernemers kinderen van boeren in deze regio van de intensieve veeteelt, zoals varkenshouderijen, over te halen naar duurzame land- en tuinbouw. Wie duurzaam wil ondernemen, krijgt hier een zetje in de rug.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.